ATT HAFTASINI KUTLADILAR

ATT HAFTASINI KUTLADILAR

Her yıl 22-28 Mart tarihlerinde kutlanan Acil Tıp Teknisyenleri  (ATT) Haftası dolayısıyla Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş ve Sağlık-Der Düzce İl Temsilcisi Dr. Numan Çabuk birer mesaj yayınladılar.

Özünde fedakarlık, azim ve özveri bulunan halkımızın en zor anlarında ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetini gerçekleştiren Azil Tıp Teknisyenleri, her yıl 22-28 Mart tarihleri arasında haftalarını kutluyorlar.

?ŞİDDET? YÜZÜNDEN HAYATLARINI RİSKE ATIYORLAR

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş,  ATT Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, İnsanların hayata tutunmalarını sağlayan ATT'lerin bugün birçok sıkıntı ile baş başa bırakıldıklarını belirtti.

Bugün bir 112 Acil yardım istasyonu başına 33 bin 256, Bir ambulans başına düşen nüfusun ise 16 bin 491 kişi olduğunu söyleyen Çavuş, ?Bu yoğun iş yüküne asılsız ihbarlar da eklendiğinde, Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerlerinin nasıl bir yoğunlukta hizmet üretmeye çalıştıkları açıktır. Şiddet yüzünden hayatlarını riske atarak hizmet sunmaktadırlar.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen görevinin layıkıyla ve özveri ile yerine getiren Acili Tıp teknisyenleri ve teknikerleri arkadaşlarımız övgülerin en iyisine layıktırlar. Hasta bir vatandaşı sırtında kilometrelerce taşıyarak, kapalı yollara rağmen kilometrelerce yürüyerek sağlık hizmetinin sunan, vicdani ve iş ahlakı anlamında da örnek olan bu arkadaşlarımıza Sağlık Bakanlığı sırtını dönmekten artık vazgeçmelidir. Acil olarak nitelendirilen tüm kamu hizmetlerinin sunan kamu çalışanları (itfaiye, polis v.b) görev esnasında hayatını kaybetmesi nedeniyle görev şehidi sayılırken 112 acil çalışanları ise bu değerlendirmenin dışında tutulmaktadır. Aileleri mağdur edilmektedir. Buna son verilmelidir.? Dedi.

DAİMA ÖN SAFLARDA YER ALIYORLAR

Sağlık-Der Düzce İl Temsilcisi Dr. Numan Çabuk,  ATT?ler için ?Tüm acil durumlarda ve afetlerde en ön safta görev yapmaktadırlar? dedi.

Çabuk, Acil Tıp Teknisyenleri, Paramedikler ve diğer acil sağlık hizmetleri çalışanlarının acil durumlarda insanların hayata tutunmaları için fedakarca görev yapan, 7 gün 24 saat çalışma koşuluyla her türlü fedakarlıktan kaçınmayan, acil sağlık sisteminin gelişimi için çabalayan sağlık çalışanları olduğunu belirtti.

?Ülkemizin en sıkıntılı anlarında bile kendilerini ve ailelerini düşünmeden sağlık hizmetlerini sunmaya çalışan acil sağlık hizmetleri çalışanları, tüm acil durumlarda ve afetlerde en ön safta görev yapmaktadırlar? diyen Dr.Çabuk, ?Ülkemizin her yerinde ve gerektiğinde sınır ötesinde sabah akşam demeden fedakar ve cefakarca çalışan acil sağlık hizmetleri çalışanlarımızın 22-28 Mart ATT Haftası?nı tebrik ediyor, görevi başında hayatını kaybeden görev şehitlerimize rahmet ve şükranlarımı sunuyorum? şeklinde açıklamada bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.