AYŞE KEŞİR, 45 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

AYŞE KEŞİR, 45 YAŞ ÜSTÜ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencilerinin projesi kapsamında Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu?nda okuma yazma öğrenen 45 yaş üstü öğrencilerle Kusursuz Kafe de düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Okuma Yazma öğrenen kadınlarla yakından İlgilenen Ayşe Keşir, onların sorunları da dinledi.

 

 

Düzce Üniversitesi Sosyal Hizmet öğrenciler ders kapsamında hazırladıkları proje ile 45 yaş üstü Halk eğitim Merkezi tarafından düzenlenen kurslarda okuma yazma öğrenen kadınlara kahvaltı düzenlediler. AK Parti Kadın Kolları ve üniversite öğrencilerinin ortaklığında yapılan kahveltıya Milletvekili Ayşe Keşir?de katıldı. Kahvaltıya sürpriz yaparak katılan Milletvekili Ayşe Keşir?i karşılarında gören kadınlar mutluluk yaşarken neden okuma yazma öğrencilerini de anlattılar.

Geç yaşlarda okuma yazma öğrenen kadınların sosyal ve iş hayatına adapte olabilmesini sağlamaya yönelik olarak yapılan proje hakkında bilgiler veren Nurdan Şipal, projenin içeriğini anlattı. Nurdan Şipal; ?Okuma yazma seferberliğine katılarak okuma ve yazma öğrenen 33 kadınımızı bir araya getirdi. Onların sosyal hayata katılmalarına yönelik projemiz vardı. İlk etapta onların tanışmasına yönelik kahvaltı düzenledik. Sonrasında ise sinema ve mezuniyet törenleri olacak? dedi.

Milletvekili Ayşe Keşir ise kahvaltı hakkında ve okuma yazma seferberliği hakkında bilgiler verdi. Ayşe Keşir; ?Eğitim çağında eğitim almamış okuma yazma eğitimi almamış kadınların okuma yazma öğrenmesi Cumhurbaşkanımızın eşleri himayesinde başlatılan ve bizimde önemsediğimiz bir program. Bugünde okuma yazma kursuna giden kadınlarımız ile bir araya geldik. Onların sosyal hayata girebilmesi için yapılan etkinliklerinden birisi. Benide öğrenciler davet ettiler bende seve seve onlarla bir araya gelmek istedim. Herkesin özel hikayeleri var. Hepside çok heyecanlılar. Kursların bitmemesini ve okumalarını yazmaları ilerletmek istiyorlar. Eğitimine açıköğretimden devam edecek olanlar var. Onlarla burada kahvaltıda bir araya gelmek çok keyifli oldu? dedi.

Röportajın  ardından kahvaltıya katılan ve okuma yazma kurslarında okuma öğrenen 45 yaş üstü kadınlarla bir araya gelen Ayşe Keşir, kadınlarla tek tek ilgilendi ve onların okuma yazma öğrenme hikayelerini dinledi. Ayşe Keşir, ayrıca kadınların sorunlarını da dinledi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.