Geç olmadan taramanızı yaptırın kansersiz yaşayın

Geç olmadan taramanızı yaptırın kansersiz yaşayın

7 Nisan Kanserle Savaş Haftası etkinlikleri kapsamında kent merkezinde stant kurularak vatandaşları tüm kanserler ve taramalar hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

1-7 Nisan Kanserle Savaş Haftası nedeniyle yurdun dört bir yanında vatandaşlar bilgilendiriliyor. Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı ekiplerde Düzce kent merkezinde stant açarak vatandaşlar tüm kanserler ve taramalar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, taramalar hakkında KETEM?e ve Aile Hekimlerine yönlendirilmeler yapıldı.

 

Konu ile ilgili yapılan bilgilendirmede ise ?Kanser hem dünyada hem de ülkemizde sebebi bilinen ölümler sıralamasında kardiyovasküler hastalıklardan sonra ikinci ölüm sebebi olması açısından önemli bir toplum sağlığı problemidir. Özellikle ortaya çıkışının önlenebildiği, taramalarla ölümün yok edilebildiği ve erken teşhis edildiğinde tedavinin yaşam kalitesine çok şey katabildiği kanser türlerini göz önüne alırsak korunmanın önemi artmaktadır. Bireyler ve toplumlar, yaygın kanser türlerinin en az üçte birinin daha sağlıklı bir beslenme biçiminin seçilmesi, tütün ürünlerinden uzak durulması, fiziksel aktivitenin arttırılması ve alkol kullanımının azaltılması ile önlenebileceği konusunda bilgilendirilmelidir. Ayrıca ultraviyole radyasyondan korunma, mesleksel ve çevresel maruziyetlerin önüne geçilmesi ile kanser yükü daha da aza indirgenecektir.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.