KÖY ENSTİTÜLERİNİN 78. YILI

KÖY ENSTİTÜLERİNİN 78. YILI

Atatürkçü Düşünce Derneği Düzce Şube Başkanı Atay Yılmaz, Cumhuriyetin çok önemli kurumlarından olan köy enstitülerinin kuruluşunun 78. Yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. Yılmaz, günümüzde köy enstitülerindeki ilmi eğitim anlayışından uzaklaşıldığını söyledi.

 

 

Köy Enstitülerinde deneye, akla, bilime dayalı karma laik ve nitelikli bilimsel eğitim verildiğini söyleyen Yılmaz, ?Köy Enstitülerindeki eğitimde öğrencilerin her yönüne hitap eden bir eğitim vardı. Öğrencilerin zihnen, bedenen , ruhen eğitilmeleri sağlanıyor, yaşayarak, yaparak  bir eğitim veriliyor ve özgür bireyler yetişiyordu. Köy Enstitülerinin amacı , dünyayı ve hayatı bilim özgürlük ve demokrasi yönünde değiştirmekti. Toplumu çağdaşlaştırmak , toplumu aşağıdan yukarı doğru bilinçli hale getirmekti.? Dedi.

Günümüzde Türkiye Cumhuriyetinde köy enstitülerindeki ilmi eğitim anlayışından uzaklaşıldığını belirten Yılmaz, ? Din eksenli eğitim uygulanmaktadır. Temelinde akıl ve bilim olan bir devlette bu durum kabul edilemez ve reddediyoruz. Din eksenli eğitimin  rejimimizin çağdaş özelliklerini benimsemeyen nesiller yetiştirdiğini ifade ediyoruz. Mevcut iktidarın eğitim alanında yaptığı değişikliklerin, uygulamaların gereksizliğini , yanlışlığını ifade ediyoruz, ve ifade etmeye ısrarla devam edeceğiz.? Şeklinde açıklamada bulundu.

Toplumda yaygınlaşan ilkel düşüncelerin hiçbir kurala bağlı kalmadan dillendirilmesinin toplumun zararına ve vahim olduğunu vurgulayan Yılmaz, İlmi esaslara göre eğitim veren okulların hayata geçirilmesini önerdi. Yılmaz, ? Sözünü ettiğimiz esaslara göre yetiştirilen nesillerin Türkiye?yi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine çıkaracağına inancımızı yineliyoruz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.