YETKİLİ KURUMLAR İLGİSİZ KALDI

YETKİLİ KURUMLAR İLGİSİZ KALDI

Temizlik Haritası projesiyle Düzce?deki kirliliğe dikkat çeken Mavi Ağaç derneği, 1,5 ay önce hazırlayıp belediyeye sunduğu rapora hala geri dönüş alamadı. Çözüm önerileri için bekledikleri desteği bulamadıklarını söyleyen Dernek Başkanı Celal Kasapoğlu, yetkili kurumların ilgisiz kaldığını belirtti.  

 

 

Temizlik Haritası Projesi kapsamında  6 hafta boyunca farklı türdeki kamusal alanlarda yaşanan kirliliğe, yaptıkları saha çalışmaları ile dikkat çekmeye çalışan Mavi Ağaç Derneği,  konuyu yalnızca saha faaliyetleriyle sınırlandırmanın bir çözüm olmayacağını düşünüp çalışmaları bir rapor haline getirmişti. Rapor içeriğinde çevre bilincinin nasıl oluşturulacağı konusunda toplam 17 maddede  tanımlanan çözüm önerileri de sunulmuştu.

Mavi Ağaç Derneği Başkanı Celal Kasapoğlu, sundukları çözüm önerilerinin her bir maddesinde dernek olarak  üstlenebilecekleri sorumlulukları da  detaylı şekilde belirttiklerini söylerken, çözüm önerilerinden biri olan ,  ilkokul ve ortaokul öğrencilerine eğitsel içerikli bir kültürel aktiviteyi ulaştırmayı amaçlayan Gezgin Sahne Projesini faaliyete geçirip, toplam 20 okulda   tiyatro etkinliğini gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Kasapoğlu,  hazırladıkları çözüm önerilerini  Belediye Başkanlığına ve Valilik makamlarına da sunduklarını söylerken, ? Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmede elimizde hazır vaziyette bulunan bir çalışmayı  gerekli incelemeler ve eklemeler yapılarak faaliyete geçirmek istediğimizi dile getirdik.  Hatta çalışma kapsamının genişletilerek, ülke bütününde neredeyse her kentte sorun olan bir konuda , Düzce?nin öncülük edebileceği , diğer kentlere bir model oluşturabileceğini belirttik. Çok düşük bütçeler ile etkin çözümler oluşturmayı amaçlayan çalışmamızla ilgili bir buçuk aydır belediyeden  henüz bir geri dönüş alamadık.? Dedi. 

Çözüm önerilerinin bütünü için bekledikleri desteği bulamadıklarını söyleyen Kasapoğlu, bu çalışmayı yalnızca rapor düzeyinde bırakmak istemedikleri için çözümleri  dernek olarak tatbik ettiklerini kaydetti.

Kasapoğlu, ?Görüyoruz ki ;  somut olarak ortada duran bir sorun, soruna yönelik yapılmış bir çalışma  ve çalışmak isteyen bir grup gönüllü insan varken yetkili kurumlar ilgisiz kalıyor.

Yeni faaliyet olarak il bütününde  tüm ilkokul ve ortaokul öğrencilerini kapsayan çevre koruma bilincini oluşturma  temalı bir resim yarışması düzenlemek için gerekli hazırlıklara başladık. ? şeklinde açıklamada bulundu. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.