ÖZLÜ: ELEKTRİKLİ VE SUV MODELİ OLACAK

ÖZLÜ: ELEKTRİKLİ VE SUV MODELİ OLACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde devletin ortaklığının söz konusu olmadığını, konsorsiyumla bir sözleşme imzalanacağını ve bu yolla devlet desteğinin çerçevesinin belirleneceğini söyledi. Özlü, yerli otomobilin üretim yerinin belirlenmesinin 1 yıl sonra gündeme geleceğini ifade etti.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ulusal bir kanalda katıldığı programda,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli?nin erken seçim çağrısıyla ilgili olarak, ?Beklenen bir gelişme değildi. Biz parti olarak kongrelerimizi yapıyoruz ve her zaman seçime hazırız. Bizim için problem yok? değerlendirmesi yaptı.

Yerli otomobil ile ilgili son gelişmeleri anlatan Bakan Özlü, "Konsorsiyum uyumlu bir çalışma yürütüyor, teknik ve mali analizde işin sonuna gelindi. Yaklaşık 2,5 milyar euroluk yatırım öngörülüyor. 5 ana yüklenici yüzde 30 kendi sermayeleri yüzde 70 de kredi kullanacaklar. Burada devletin ortaklığı söz konusu değil. Şirketler kendileri ortaklık oluşturacaklar. Son alınan kararla, ortak girişim kurulu devletle bir sözleşme imzalayacak ve bu sözleşmede devlet desteklerinin çerçevesi belli olacak. Araştırma geliştirme faaliyetlerinde destekle ilgili bir çalışmamız var. Sonuç olarak diyebiliriz ki, konsorsiyum içerisinde devlet olmayacak ancak yapılacak sözleşmede devlet desteğinin tanımı yer alacak.? Dedi.

Yerli otomobil için toplam 22 ilden talep olduğunu söyleyen Özlü,  yer seçiminin 1 yıl sonra gündeme geleceğini belirtti, ?Şirketleşmeyi tamamlamayı, tasarımlara başlamayı ve 5 modelle piyasaya girmeyi hedefliyoruz. 2019 tasarım tamamlama,  2021 seri üretim ve piyasaya girme yılları olacak, burada hedefler aynı..." dedi.Bakan Özlü, piyasaya girecek ilk modelin elektrikli ve SUV modeli olacağını söyledi.

İŞSİZLİK VE ENFLASYON

İşsizlikle ilgili rakamları paylaşan Özlü, Avrupa?da en fazla istihdam yaratan ülkenin Türkiye olduğunu söylerken, enflasyonda arzu edilen rakamların yakalanamadığını söyledi. Merkez Bankası?nın bu konuyla ilgili çalıştığını belirten Özlü, enflasyonda enerji ve gıda fiyatlarının başlıca belirleyici unsurlar olduğunu, yapısal sorunların da giderilerek tek haneli enflasyona ulaşılacağını dile getirdi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.