BENİ ANAMDAN DOĞDUĞUMA REKTÖR HANIM PİŞMAN ETMEDİ, EMEĞİ GEÇMEDİĞİ HALDE ÖDÜLDE GÖZÜ OLANLAR PİŞMAN ETTİ.

BENİ ANAMDAN DOĞDUĞUMA REKTÖR HANIM PİŞMAN ETMEDİ, EMEĞİ GEÇMEDİĞİ HALDE ÖDÜLDE GÖZÜ OLANLAR PİŞMAN ETTİ.

 Avrupa Girişimcilik ödülünü kazanan proje ve diğer tüm alt projeler Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) tarafından hazırlanarak KOSGEB'e gönderilmiştir. KOSGEB tarafından Türkiye'den gönderilen tüm projeler arasından seçilen ilk iki proje arasına girerek Avrupa Komisyonuna gönderilmiştir.

Avrupa Girişimcilik ödülünü kazanan projeyi hazırlayan ve yürüten Düzce Üniversitesidir.

Kaymakamlık Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM ) binasının tamiratında destek olmuş ve İlçesine hizmet verecek bir binanın tamiratında destek olmasına her durumda teşekkür edilmiştir. Devlet kurumlarının bu konularda birbirine destek olması beklenir ve esasen görevleridir.

Yığılca Bal Üretim Ormanları projesi,

DAGEM Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu olarak benim tarafımdan hazırlanarak Orman Genel Müdürlüğü'ne sunulmuştur. Bütçesi 216 milyar olan proje kabul edildikten sonra ağaçların dikimi proje ortağımız Yığılca Orman İşletme müdürlüğü tarafından gerçekleştirilmiştir. Bu projeye http://web.ogm.gov.tr/diger/BalOrmani/Sayfalar/yigilca.aspxwww.ogm.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Yığılca Bal Üretim Ormanı Projesi girişimcilik ödülünü kazanan aşağıdaki projeden bağımsız bir projedir.

Proje Çarpıtıldı

Biz DAGEM olarak asıl"Birlikte Daha Fazlasını Yapabiliriz" projesi ile Girişimcilik Ruhunun Geliştirilmesi Kategorisinde ödül aldık. Adından da anlaşılacağı üzere projenin asıl teması arıcılara girişimcilik ruhunu aşılamak ve bu amaçla onlara önder olmak, eğitimler vermek, doğru arıcılık yöntemlerini öğretmek ve arıcılığa teşvik etmektir. Ancak gözünü ödüle dikenler projenin asıl temasını sürekli olarak çarpıtıyor. Kimi "ödülü bal üretim ormanları kazandı" diyor, kimi "ödülü Yığılca Arısı kazandı" diyor. Yığılca arısı zaten vardı. Şimdiye kadar niçin ödül kazanmamış. Ayrıca hiçbir zaman "Yığılca arısı diye yeni bir ırk klonladık" diye bir tabirde bulunmadık. Zaten bu ödül klonlama çalışmalarına verilmiyor ve o uygulama bambaşka bir uygulamadır.

 

 

Üniversitemiz Ne Yaptı?

Biz Üniversite olarak Yığılca arısı ile ilgili bilimsel kanıtları oluşturarak (www.nobel.gen.tr/Dergiler, Biyoloji Bilimleri Araştırma Dergisi, (BİBAD) 2(1): 73-78, 2010), Yığılca arısını değere dönüştürdük. Bence Projemizi küçümseyenler enerjilerini gereksiz ithamlara harcayacaklarına kendileri de Türkiye'ye ödül getirecek bir projelere destek olsunlar.  Hiçbir şahıs ya da kurum bu proje bizim fikrimiz ve uygulamamız diyemez. Çünkü projenin orijinali yalnızca Düzce Üniversitesinde ve KOSGEB'de mevcuttur.

Macaristan'daki Ödül Töreni

2011 Avrupa Girişimcilik ödüllerini verme töreni Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılmıştır. Ödül töreni, Rektörlük seçimleri ile çakışmasına rağmen Sayın Rektörüm Funda Sivrikaya Şerifoğlu ödül törenine katılmak üzere uçak biletini almıştır. Ancak son anda çıkan YÖK toplantısı nedeniyle gelememiştir. Ödül töreninin hazırlık aşaması Rektörlük seçimleri ile çakıştığından dolayı Sayın Rektörüm Funda Sivrikaya Şerifoğlu'nu bu konu ile ilgili çok rahatsız etmek istemedim. Amacım enerjisini Rektörlük seçimlerine harcaması başka bir konuyla ilgili kendisini yormamasıydı. Ödül töreni ile ilgili tüm hazırlıkların üstesinden tek başıma gelmeye çalıştım. Dolayısıyla ödül törenine katılım ile ilgili bazı aksilikler oldu. Örneğin Ödül törenine Türkiye'den bir gazeteci götürmemiz gerekiyordu. Ancak son anda çıkan aksilik nedeniyle gazeteci götüremedim. Ayrıca Üniversite olarak daha kalabalık bir grup olarak Türkiye'yi temsil edebilirdim. Proje koordinatörü olarak bu konularda çok iyi bir organizasyon yapamadım. Benim eleştirilmem bu noktalarda olmuştur. Rektör Hocama karşı ödül sonrası yaşadığım mahcubiyetin tek nedeni budur. Aksine kendileri beni bu aşamalarda da onore etmiş, moral vermiştir. Tek başıma değil de, Üniversitemden alacağım yardımla bu ödülü yurt dışında daha büyük organizasyonla alsaydık daha ses getirici bir atmosfer yaşanabilirdi.  Tabiî ki o dönemde meydana gelen bu durum beni de çok üzmüştü. Ödül aldığıma bile sevinememiştim. Ama bazıları bunu yanlış yönlere çekmiş. Neden Rektör Hanım beni ödül aldığım için anamdan doğduğuma pişman etsin? Üniversitemin desteği ile hazırladığım ve koordinatörlüğünü yaptığım projeyle Düzce Üniversitesine, Düzce'ye, her şeyden önemlisi Türkiye'ye ödül geldi. Hangi Rektör böyle bir şeyden dolayı mutlu olmaz?

İstanbul'daki Ödül Töreni

Ayrıca şunu da vurgulamak istiyorum. İstanbul'daki organizasyon ödülü yeniden almak için düzenlenmemiştir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KOSGEB Türkiye'ye kazandırmış olduğu ödül'den dolayı Düzce Üniversitesi'ne teşekkür etmek ve plaket takdim etmek için bir tören düzenledi. Bununla ilgili olarak gerekli yazışmalar ilgili kurumda da mevcuttur. Bu tören asla Düzce Üniversitesinin talebi üzerine değil, Bakanlığın ve KOSGEB'in isteği üzerine yapılmıştır. Bu proje ile Avrupa komisyonu nezdinde Türkiye'nin prestiji arttı. Düzce Üniversitesi, kendi adına böyle bir tören düzenlenmesini ve bir teşekkürü fazlasıyla hak etmiştir. Maliye Bakanımız bu ödülden dolayı çok anlamlı ve bizi yüreklendiren bir yazıyı bizzat Rektörümüze yazmak lutfunda bulundu. Törene Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan katılacaktı, ancak annelerinin vefatı üzerine kendileri katılamamıştır.

Ayrıca Girişimcilik ödülü şahıs adına değil kurum adına (Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi) gönderilmiş, ödül de kurum adına alınmıştır. Bu kurumun en üst amiri Rektör olduğuna göre bu konuda söz sahibi kişi kendisidir. Düzce Üniversitesinin aldığı ödül kıskançlıklara neden olmamalı, bu başarı gölgelenmemelidir. Bu yılki Avrupa girişimcilik ödüllerine proje hazırlayıp 2012 girişimcilik ödülünü de hep birlikte niçin almayalım, Türkiye'nin böyle ödüllere çok ihtiyacı var. Farz edin ki bu ödül hiçbir değer taşımıyor, bu durum sizi mutlu mu edecektir? Ülkemize daha büyük ödüller getirmek için çok daha büyük destekler, teşvikler  sarf etseler daha iyi olmaz mıydı?

Bugün bu ödül alındıysa bunun temelini atan beni üniversitenin kadrosuna alarak bu iş için görevlendiren, beni teşvik eden, beni yüreklendiren ve her konuda destek veren Sn. Rektörüm Funda Sivrikaya Şerifoğlu'dur. Beni anamdan doğduğuma Rektörüm Funda Sivrikaya Şerifoğlu pişman etmedi, aksine hayatımı anlamlandırdı. Bunu bir bilim insanı özgürlüğü içinde ifade ediyorum. Biz Düzce Üniversitesi olarak kocaman bir aileyiz. Biz Düzce Üniversitesi ailesi olarak herkese ve her şeye rağmen çok başarılı işler yapmaya devam edeceğiz. Çünkü amacımız sadece İŞ YAPMAK.

Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu

(DAGEM Müdürü)


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.