ÖZTÜRK DE ÇİFTÇİLERİ UYARDI

ÖZTÜRK DE ÇİFTÇİLERİ UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü?nün Karadeniz bölgesindeki üreticiler için yaptığı don uyarısının ardından, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk de, yarın akşam hava sıcaklığının eksi 1?lere düşeceğini söyleyerek çiftçileri uyardı.

 

 

Mevsim sıcaklarının ani düşüşü zirai don uyarısını da beraberinde getirdi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü?nün Karadeniz bölgesi için yayınladığı don uyarısının ardından Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk de bir açıklama yaparak özellikle 21 Nisan Cumartesi akşamına dikkat çekti.

Öztürk özellikle fındık üreticiliği ve seracılık yapan çiftçilerin mutlaka önlem alması gerektiğini belirterek, ? Yarın akşam eksi 1 düzeyinde Düzce?de zirai don beklenmektedir. Fındık üreticilerimizle sera ile ilgilenen çiftçilerimizin mutlaka önlem almaları gerekmekte. Önlemlerini de seralarında soba yakmak suretiyle önlem alınabilir. Bahçelerde de saman ve lastik yakmak suretiyle önlem alınabilir. Bunun dışında ilaçlı önlemlere rağbet etmemelerini kesinlikle tavsiye ediyoruz. İlaçlı önlem hali hazırda mevcut bulunmamaktadır.? Dedi.

Geçtiğimiz kış yeterli düzeyde kar yağmamasının çiftçiler açısından olumsuz bir durum olduğunu söyleyen Öztürk, kar yağmadığı için çiftçilerin toprak işlemesinin zor olacağını ancak bugüne kadar ayaz olmadığı için fındık bahçelerinde her hangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını belirtti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.