ERDOĞAN DEĞİŞİM SİNYALİ VERMİŞTİ

ERDOĞAN DEĞİŞİM SİNYALİ VERMİŞTİ

Erken seçim kararının ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kara Kaplı Defterinde. 3 dönem kuralına takılan vekiller ne olacak? AK Parti'de başlayan değişim süreci, milletvekili listelerine de yansıyacak. Şimdi, Düzce?de 3 dönem kuralına takılan Milletvekili Fevai Asrlan?ın adının bu defterde olup olmadığı konuşuluyor.

 

 

 Erken seçim kararı ile birlikte AK Parti'de milletvekili adaylığı konusunda büyük bir heyecan yaşanıyor. Kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlık koltuğuna oturması ile AK Parti'de başlayan değişim sürecinin milletvekili listelerine de yansıyacağı belirtiliyor.

 

ARSLAN DA 3 DÖNEM KURALINA TAKILAN İSİMLER ARASINDA

AK Parti'deki 'üç dönem' kuralına takılan çok sayıda milletvekilinin yeniden aday yapılıp yapılmayacağı konusundaki son karar da yine MKYK tarafından verilecek. 3 dönem kuralının esnetilmesi konusunda parti tüzüğünde yapılan değişiklikle son kongrede MKYK'ya yetki verilmişti. AK Parti'de bu 3 dönem kuralına takılan isimler arasında Düzce Milletvekili Fevai Arslan da var. 2011 yılında 24. dönemde Milletvekilliğine seçilen Arslan, 7. Haziran 2015 genel seçimlerinde 25. dönem milletvekili seçilirken, 1 Kasım 2015 yılında erken genel seçimde yeniden aday gösterilmiş ve 26. dönem milletvekili olmuştu. Arslan?ın 24 haziran?da yeniden aday olup olmayacağı,  aday olmayarak siyasete başka yolda devam edip etmeyeceği merak ediliyor.

 

ERDOĞAN DEĞİŞİM SİNYALİ VERDİ

Erdoğan, önceki gün milletvekilleri ile yaptığı istişare toplantısında "Liste dışı kalacak olan arkadaşlarımız gözden düştüklerini düşünmesinler" diyerek, 24 Haziran'a giderken milletvekili listelerinde değişime gideceğinin işaretini vermişti. AK Parti kulislerinde, Erdoğan'ın bu ve benzeri açıklamalarının mevcut milletvekillerinin en az üçte birinin değişime uğrayacağı şeklinde yorumlanırken, sıkıştırılmış takvim nedeniyle yeni isimlerin değerlendirilmesinin zorluğuna dikkat çekip, mevcut milletvekillerinin büyük bölümünün yeniden aday yapılacağı yönünde görüşler de dile getiriliyor.

 

AK PARTİ'DE BAŞVURU SAYISI ARTACAK

AK Parti yönetimi, hızlı bir takvim belirleyip, adaylık başvurularını en kısa süre içinde almayı ve gerekli elemeleri yaptıktan sonra, başvuruları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında kurulacak 'Seçim üst komisyonuna' sunmayı hedefliyor. AK Parti'ye önceki seçimlerde 7 bin civarında aday başvurusu oluyordu. Son anayasa değişikliği ile milletvekili sayısının 600'e çıkması ile birlikte başvuru sayısının da artması bekleniyor.

 

ADAYLIK KRİTERLERİ

AK Parti yönetimi, milletvekilli adaylarını belirlerken özgeçmişler, kişisel özellikler, vatandaş nezdindeki karşılıkları, parti, teşkilat ve yerel yöneticilerle uyumlu çalışıp çalışmadıkları, il ve bölge dengeleri ile performanslarını dikkate alacak.

 

ADAYLAR KARA KAPLI DEFTERDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, parti toplantılarında yanından ayırmadığı ve verdiği talimatlar, takip ettiği konular ve milletvekilleri ile ilgili tuttuğu notların yer aldığı ajanda da her seçim döneminde adaylıklar konusunda belirleyici oluyor. Erdoğan'ın, milletvekili listelerine son şeklini verirken, isimler üzerinde yapılan değerlendirmeler sırasında sık sık yanından ayırmadığı ajandasına baktığı biliniyor.

Öte yandan, YSK'nın hazırladığı taslak takvimde siyasi partilerin milletvekilli aday listelerini teslim etme tarihi 20 veya 22 Mayıs olarak öngörülüyor. YSK'nın bugün veya yarın yayınlayacağı seçim takviminde bu süreler de netleşmiş olacak.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.