DÜZCE'DE TOPLUM YARARINA İSTİHDAM

DÜZCE'DE TOPLUM YARARINA İSTİHDAM

Düzce?de Toplum Yararına Programı kapsamında, çeşitli kamu kurumlarında ve park bahçelerde geçici süreli istihdam edilen kişi sayısında büyük artış yaşandı. 2018 yılı başı itibariyle 400 kişi programdan yararlanırken, İş-Kur Müdürlüğünün çabaları ile 700 kişinin istihdam edilmesi sağlandı.

 

 

Düzce Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün uygulamaya koyduğu, Toplum Yararına Programında başarılı sonuçlar alındı. Programı kapsamında; İl Özel İdaresinde, Belediyelerde, Müftülük birimlerinde ve Orman İşletmelerinde  geçici süreli istihdam edilen kişi sayısında artış yaşandı.

Geçici süreli istihdam edilen kişilerin tamamının noter kurasıyla belirlendiği projede, İş-Kur Müdürlüğünün kamu kurumları ile imzaladığı protokol sonucu kontenjanlar belirlendi.

Proje  kapsamında işbaşı yapan geçici işçilerden, Müftülüğe tahsis edilenler Kur?an Kursları ve Camilerin temizliği, İl Özel İdaresi ve Belediyelere tahsis edilenler ise çevre temizliği ile park ve bahçe düzenlemesi işlerinde çalışırken, ilk olarak açıklanan 400 kişilik istihdam rakamları, İş-Kur İl Müdürü Ferhat Acar?ın yoğun çalışmalarıyla Nisan ayında 700?e ulaştı.

 

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.