ÖZTÜRK?TEN ÇİFTÇİLERE UYARI GİBİ TAVSİYE

ÖZTÜRK?TEN ÇİFTÇİLERE UYARI GİBİ TAVSİYE

Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, çiftçilere uyarı gibi tavsiyede bulundu. Alan bazlı gelir desteğinden aldıkları paraları çarçur etmemelerini istedi. Öztürk ayrıca, fındık rekoltesinin bu yıl iyi olacağı yönünde tespitler edindiklerini bildirdi.

 

 

Düzce?de 25 bin çiftçiye alan bazlı gelir desteği dağıtıldığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, çiftçilere uyarıda bulundu.

Öztürk, ? Alan bazlı gelir desteği adı altında Düzce?de 25 bin çiftçiye 68 Bin TL para dağıtılmıştır, dağıtılmaya devam etmektedir. Çiftçilerimizden ricamız bu paraları çarçur etmemeleri, gübreleme, ilaçlama gibi yerlerde harcamaları gerekmektedir. Kendi çıkarları doğrultusunda buralarda harcarlarsa daha doğru olacağına inanıyoruz.? Dedi.

Öztürk, Odanın yaptığı tespitlerde çiftçilerin alan bazlı destek paralarını gerektiği gibi kullanmadığının görüldüğünü söyledi.

Öztürk, ? Çiftçilere destek manasında verilen en yüksek miktarda para, dönümde 170 TL alan bazlı gelir desteğidir. Çiftçilerimizin bugüne kadar bu paraları tam yerinde harcamadığını tespit ettik. Bundan sonraki yıllarda bu aldıkları para da dahil olmak üzere kendi arazilerinde paralarını harcamalarını tavsiye ediyoruz.? İfadelerini kullandı.

Öztürk fındık rekolte tahminleri ile ilgili ise şöyle konuştu:

? rekolte tahminleri henüz yapılmadı. Tarla izlenimlerimizi yaptığımızda bölgesel olarak değişikliklere rastlamaktayız. Bazı bölgelerimizde dökümler iyi, bazı bölgelerde eksiklik var. Ama mayıs ayında da dökümler olacağı için fındık rekoltesini iyi beklemekteyiz. Ziraat odası olarak alan çalışmalarımızı bitirdik.?


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.