ARAÇLARINDAN BİHABERLER!

ARAÇLARINDAN BİHABERLER!

Düzce?nin birçok yerinde yasak olmasına rağmen araba park eden sürücüler yüzünden otobüs durakları araç otoparklarına dönüşmüş durumda. Rastladıkları yerde ? lütfen aracınızı çeker misiniz? gibi nazik bir dille uyaran trafik ekiplerini kale almayan sürücüler uzun süreliğine duraklara bıraktıkları araçlarından bihaberler.

 

 

Düzce?de bitmez bir sorun halini alan otobüs duraklarına araç park etme, şehirde normal bir davranış gibi gözüküyor. Şehir merkezinde  hemen her durakta park edilmiş araç görmek mümkün. Durak değil de otoparkı andıran görüntüler, hem otobüs şoförlerini hem de vatandaşları isyan ettiriyor.

Otobüs duraklarına araç park etmek yasak olmasına rağmen sürücülerin kurallara uymaması ve yetkililerin de sessiz kalması, istenmeyen tartşmaların yaşanmasına neden oluyor. Otobüs duraklarına park edilen araçların çilesinin en büyüğünü ise otobüs şoförleri çekiyor. Durakta yolcu indirip bindirmek isteyen sürücüler, durakta park edilen araçlardan dolayı yolda durmak zorunda kalıyor. Yolda durmak zorunda kalan otobüs şoförleri ise diğer araç sürücüleri tarafından da sözlü saldırıya maruz kalıyorlar.

Park ihtiyacı bu sorunları doğuruyor

Düzce?de yetkililer sürekli artan araçların park ihtiyacını bir türlü karşılayamayınca, uygun bulduğu yere park eden bilinçsiz şoförler, sorunu yetkili kişilerde buluyor. Otobüs duraklarını bile park alanı yapan araç sürücüleri, vatandaşın canını da tehlikeye atıyor. Yolun ortasında otobüse binmek zorunda kalan yolcular ise yetkilileri göreve çağırarak otopark ihtiyacının karşılanması için çalışmalar yapmalarını istiyor.

Şoförler kendini aştı

Özel araç yoğunluğu Düzce?yi  adeta esir almış durumda. Sürekli artan araç sayısına bağlı olarak otopark ihtiyacı bir türlü karşılanamayıp, şoförler kendince uygun bulduğu yere aracını park edince, trafik içinden çıkılmaz hal alıyor. Aracını park etmek isteyen bilinçsiz şoförler ise otobüs duraklarını bile park alanı yapmış durumda. Şehrin trafiğine bağlı olarak gündemi sürekli meşgul eden otopark sorunu, şehrin boğazını sarıldı, yolları daralttı.

Vatandaş ise duruma tepkili

Bazı otobüs duraklarını işgal eden özel araçlar, toplu ulaşım araçlarını kullanan vatandaşlar tarafından tepki ile karşılanıyor. Duraklara park edilen araçlar yüzünden duracak yerlerinin olmadığını ve otobüse binmek için yolda beklemek zorunda olduklarına tepki gösteren vatandaşlar,  "Otopark sıkıntısı giderilmezse, üstün körü park edilen otomobiller, şehri yok eder. Belediyeler neden yeteri derecede katlı otoparklar yapmıyor, Rastgele park edilen araçlar, kente sorun oluyor ve bizlerin de canını tehlikeye atıyor.? dedi.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.