ADAY ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

ADAY ADAYLIK SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Genel Seçimler için yürütülecek aday adaylığı süreci hakkında bilgi verdi. Keskin, partide görevli olanların il başkanlığı ile istişare etmeden istifa etmemelerini istedi.

 

 

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, Genel Seçimler öncesinde yapılacak olan aday adaylığı süreci hakkında kamuoyunu aydınlattı. AK Partinin seçim öncesindeki yol haritasının belirlendiğini kaydeden Keskin, istifa sürecinin 26 nisan Perşembe günü biteceğini söyledi.

Keskin, ? 25 Nisan Çarşamba gününden 29 Nisan Pazar 17.00?a kadar başvurular alınacak. 26 Nisan 17.00?a kadarda kamu görevi bulunanlar görevlerinden istifa etmeli. Belediye başkanları, siyasi partilerin il ve ilçe başkan ve üyeleri, İGM üyeleri, belediye meclisi üyeleri kamu kurumu niteliğinde ki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşu ve ortaklıklarının denetim ve yönetim kurullarında görev alanlar en geç 26 Nisan Perşembe 17.00?a kadar istifa etmeleri gerekiyor? diye konuştu.

Parti Görevlerinde Olanlar İstişare Etmeden İstifa Etmesin

AK Partide yönetimlerinde ya da belediye başkanı olanların aday adaylık için istifa etmeden önce parti ile görüşmeleri gerektiğini belirten Keskin, kadın adaylardan 3 Bin TL, erkek adaylardan ise 6 Bin TL ücret alınacağını dile getirdi.

Keskin, ? Partimizden aday olmak isteyen aday adayları taleplerini AK Parti Genel Merkezine de yapabilirler, Düzce İl Başkanlığına da bizzat kendileri yapabilirler. Başvuru formları il başkanlığımızdan temin edilebilir. Gereken evrakların tamamı verilecektir. Erkek adaylarımızdan 6 bin TL, kadın ve genç adaylarımızdan 3 bin TL aday adaylık ücreti alınacak. Engelli adaylarımızdan ise bin TL ücret alınacak. Partimizin üyesi olup, partimizde görevi olan il başkanı, ilçe başkanı, yönetim kurulu üyesi, belediye meclis üyeliği, İGM üyeliği gibi görevleri bulunan arkadaşların il başkanlığından bilgi almaları çok önemli? şeklinde konuştu.

29 Nisan Başvuruda Son Gün

15 Mayıs 208 tarihinde adayların belli olacağını kaydeden Keskin, 29 Nisan Pazar günü saat 17.00?a kadar başvuruların tamamlanacağını bildirdi.

O tarih ve  saatten sonra başvuru alınmayacağını söyleyen Keskin, ? Aday adaylık başvurularını aldıktan sonra 5 Mayıs tarihinde temayüller başlayacak. 15 Mayıs?ta milletvekillerimizin aday adaylıkları sonlanacak ve adaylar belirlenecek? dedi.

Keskin, aday adayı olamayacakların da kriterlerini açıklayarak, ? AK Parti tüzüğüne yetkili parti disiplin kurulu kararı ile partimizden ihraç edilenler, AK Parti Genel Merkezimiz tarafından tüzükte ön görülen sebeplerle partide ki görevinden el çektirilmesine karar verilen teşkilat kademe başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile disiplin kurulu başkan ve üyeleri, partimizden milletvekili aday adayı olamazlar.

AK Parti il teşkilatı, ilçe ve belde teşkilatları tarafından haklarında disiplin soruşturması yürütülenler, ihraç edilenlerde aday adayı veya aday olamazlar. AK Parti Genel Merkezi tarafından disiplin soruşturması hali hazırda yürüyen hiç kimse aday adayı olamaz? ifadelerinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.