Tapu harcı oranı binde 20 yerine 15 oldu

Tapu harcı oranı binde 20 yerine 15 oldu

Tapu işlemleri üzerinden binde 20 oranında alınan tapu harcı, konut ve iş yerleri için 31 Ekim?e kadar binde 15 olarak uygulanacak.

Maliye Bakanlığı, Kararname ile, taşınmazların alım-satım maliyetlerine ilişkin vergileri 6 ay boyunca azalttıklarını açıkladı.


Bakanlıktan yapılan açıklamada, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan 2018/11674 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile birçok önemli alanda vergisel düzenlemeler yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:


?Kadın istihdamını desteklemek amacıyla önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. 7103 sayılı Kanunla işverenlerce kadın hizmet erbabına kreş ve gündüz bakımevi hizmeti verilmek suretiyle sağlanan menfaatleri gelir vergisinden istisna ettik. Kanunda, kreş hizmetinin dışarıdan alındığı durumlarda her bir çocuk için aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 15?i istisna edilmişken, Bakanlar Kurulu kararıyla bu oranı yüzde 50?ye çıkardık. Böylece çocuk başına gelir vergisi matrahından istisna edilen aylık tutarı 304 TL?den 1.015 TL?ye yükselttik. Böylece, kadınların çalışma hayatına katılımını destekliyoruz?.
Yatırım, üretim ve ihracatın teşviki amacıyla firmalarımız üzerindeki finansman maliyetini azaltacak bir vergisel düzenlemeyi daha bu Kararname ile hayata geçirildiği vurgulanarak, ?7103 sayılı Kanunla 2019 yılı sonuna kadar sanayi sicil belgesini haiz mükelleflerce imalat sanayiinde kullanılmak üzere iktisap edilecek yeni makina ve teçhizat teslimleri katma değer vergisinden istisna tutulmuş, bunlara ilişkin iki kat hızlı amortisman uygulanmasına imkan tanınmıştır. Bu Kararname ile ülkemizde imalat sektörünün ihtiyaç duyduğu temel makine ve teçhizatları yurtiçi imalatçılarımızı gözeterek rekabetçi bir ortam sağlayacak şekilde belirledik. Böylece yurtiçi üretimi teşvik edecek ve firmalarımızın üretim ve yatırım maliyetlerini azaltacak bir düzenlemeyi daha hayata geçirdik? ifadesi kullanıldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.