DÜZCE ADAY ADAYLARI ÇAPRAZ SORGUDA

DÜZCE ADAY ADAYLARI ÇAPRAZ SORGUDA

AK Parti Aday adayları Ankara?da parti genel merkezinde mülakata alınmaya başladı.

Alfabetik sıraya göre komisyon karşısına çıkan aday adaylarına;  ?AK Parti'yi niçin tercih ettikleri, projeleri, siyasetteki hedefleri' gibi sorular sorulduğu öğrenildi.

Her aday adayına   5 dakika süre ayrıldığı öğrenilirken Komisyonlar 24 saat esaslı çalışıp, ön elemeleri yaparak, hazırladıkları raporu bir üst komisyona sunacak.

ERDOĞAN BAŞKANLIĞINDAKİ ÜST KURULDA DEĞERLENDİRİLECEK

Mülakatların ardından bu sefer, 4 genel başkan yardımcısının başkanlığında oluşturulacak ara komisyon, aday adayları ile ikinci bir eleme yapacak ve belli bir sayıya düşürülen aday adaylarıyla ilgili rapor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üst kurulda değerlendirilecek. Üst kurulda, Başbakan Binali Yıldırım'ın yanı sıra bazı genel başkan yardımcıları da yer alacak. AK Parti'nin milletvekili aday listelerine son şekli bu üst kurulda verilecek.

'ÇAPRAZ SORGU' YAPILACAK

Aday adaylarının verdiği kimlik bilgileri üzerinden, ayrıntılı bir güvenlik soruşturmasına tabi tutuldukları belirtildi. Edinilen bilgilere göre, özellikle FETÖ konusunda farklı kaynaklardan ?çapraz' güvenlik taraması yapılan aday adaylarının, gösterdikleri referans kişilere, birinci ve ikinci derece akrabalarına kadar araştırıldığı belirtiliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.