YETENEK TARAMASI BAŞLADI

YETENEK TARAMASI BAŞLADI

81 İl?de gerçekleştirilen Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi Düzce?de de başladı. 4500 3. sınıf öğrencisi yatkın olduğu spora yönlendirilmek için bu projeden faydalanacak.

 

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında 81 ilde merkez ve ilçelerdeki ilkokullarda Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme projesi yapılıyor. Proje,  2 Mayıs - 5 Haziran 2018 tarihleri arasında uygulamada olacak.

Proje, Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak çocuk ve gençleri sporla tanıştırmak, sporu geniş kitlelere yaygınlaştırmak, toplumda spor yapma kültürü yerleştirmek, çocuk ve gençlere sporu sevdirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit etmek, çocuk ve gençleri spora yönlendirmek ve yetenekli çocukların üst düzey sporcu olarak yetiştirilmesini sağlamayı amaçlıyor.

Düzce ve ilçelerde bu projeye katılacak olan öğrenci sayısının 4500 olduğu bildirilirken, 3.Sınıflar Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi de gerçekleştirildi.

Düzce Gençlik Spor Müdürlüğü Şube Müdür Vekili Faruk Çelik, proje hakkında bilgi verirken, 1 ay sürecek uygulama sonunda öğrencilerin verileri ile Düzce ortalamasının çıkacağını , bu verilerle öğrencilerin uygun olan spor dallarına yönlendirileceğini bildirdi.

Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesine katılan Uzunmustafa İlkokulu 3. sınıf öğrencileri , sporu çok sevdiklerini söyleyerek gelecekte iyi birer sporcu olmak istediklerini dile getirdiler.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.