EL KONULAN ŞİRKETLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

EL KONULAN ŞİRKETLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞME

Düzce'de 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, FETÖ soruşturması kapsamında el konulan şirketlerdeki alacaklara ilişkin çalışmalar devam ederken, TMSF tarafından yeni bir açıklama yapıldı.

 

 

FETÖ/PYD terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen ve başarısız olan 15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmalar kapsamında Düzce?de bir çok şirkete el konulmuş ve kayyum atanmıştı.

Düzce?de bu kapsamda TMSF kayyumlarına devredilen 3 şirket için tasfiye kararı alınırken, bu şirketlerden alacağı olan veya bu şirketlere borcu olanlarla ilgili bir duyuru yayınladı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndan (TMSF), yapılan açıklamada, el konulan ve kayyumlar tarafından yönetilen Termser Isıtma ve Soğutma Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Celiloğlu Gıda ve Tarım Ürünleri Pazarlama İnşaat Taahhüt Ticaret Limited Şirketi ile  Ensar Gıda Sanayii ve Ticaret Pazarlama Limited Şirket?inden alacağı ve borcu olanların neler yapması gerektiği açıklandı.

Duyuruda şu ifadelere yer verildi:

- Şirketten alacaklı olanlar ile menkul ve gayrimenkulleri üzerinde istihkak iddiasında bulunanların yazılı olarak alacak ve istihkak iddialarını kaydettirmeleri ve senet, defter özeti ve benzeri delillerin asıl veya tasdikli suretlerini tevdi etmeleri,

 - Şirkete borçlu olanların kendilerini ve borçlarını bildirmeleri,

- Hazırlanacak sıra cetvelinin tebliğine esas adreslerini bildirmeleri ve tebliğ masrafını vermeleri gerekmektedir.

 Bu kapsamda,

- Şirketin mallarını her ne suretle olursa olsun ellerinde bulunduranların, o mallar üzerindeki kanuni hakları saklı kalmak şartıyla bunları Şirketin Müdürler Kurulu emrine tevdi etmeleri, etmelerse rüçhan haklarından mahrum kalacakları,

 -  Yukarıdaki hususları yerine getirmeyen ilgililer hakkında Şirketin kayıtlarında yer alan bilgiler kapsamında işlem tesis edileceği hususları da dikkate alınarak Şirkete yapılacak bildirimlerin aşağıda yer alan tebligat adresine yapılması ilan edilir.?

Şirketlerle ilgili her türlü başvuru kayyum heyetinin idare ofisi olan   Fevzi Çakmak Mah. İl Özel İdare Binası C Blok Kat: 1 No:149 DÜZCE adresine yapılacak.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.