DÜZCE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR BİTMİYOR

DÜZCE ÜZERİNE OYNANAN OYUNLAR BİTMİYOR

AK Parti Düzce İl Yönetim Kurulu dün akşam Başkan Vekili Özgür Bergut ve Yerel Yönetimler Başkanı Murat Ayyıldız başkanlığında toplandı. İddiaya göre toplantıya acil olarak çağırılan belediye meclis üyelerine, Melen Su Parkı ihalesinde ismi belli olan bir müteahhite 10 yıllığına kiralanması talebini kabul etmeleri için baskı yapıldı.

 

 

Dün akşam yapılan Ak Parti İl Yönetim kurulu toplantısı alınan duyuma göre oldukça gergin geçti. Toplantıda gündem konusu, pazartesi akşamı yapılan belediye meclis toplantısında komisyonlara havale edilen melen Su Park?ın 10 yıllığına kiralanması ve 20 milyon liralık kredi talebiydi.

Toplantıya meclis üyelerinin de acil olarak çağrıldığı öğrenilirken, iddiaya göre meclis üyelerine, Melen Su Parkın ihaleyle  bir müteahhite kiralanması ve kredi talebini kabul etmeleri için baskı yapıldı. Konu hakkında uzun süre sözlü itirazlar yaşanırken, özellikle kadın meclis üyeleri ve bazı erkek üyelerin bu baskıya boyun eğmediği ve talepleri kabul etmediği öne sürüldü.

Kabul etmeyen meclis üyelerinin ayrı bir odaya çağrılarak ikna edilmeye uğraşıldığı iddia edilirken, ancak bu baskıyı da kabul etmeyen meclis üyelerinin parkın neden bu müteahhite kiralandığının sebebini öğrenmek için bilgi istedikleri de öğrenildi. Ayrıca başka bir iddia ise, baskıya direnen meclis üyeleri ihalenin hangi müteahhite vereceğini sordu ancak kendilerine, ? kim olduğu sizin için önemli değil, bilmenize gerek yok? cevabı verildi.

Yine böyle bir uygulama yapılmak istenmesi, geçmiş dönemden yansıyan ve henüz kısa bir süre önce Düzce?yi sallayan uygunsuzluklardan ders alınmadı mı ? sorusunu aklılarla getirdi.

Dün akşam yapılan il yönetimi toplantısı çok gergin geçerken, bugün yapılacak olan encümen toplantısında konunun gündeme getirileceği ve yarın akşam meclis ikinci birleşiminde talebin kabul edilmesinin istendiği de öğrenildi.

Dün akşamki toplantıda yaşananlar, bir park daha elden gidiyor ve adrese teslim kiralanıyor düşüncesini ortaya çıkarırken, İl Başkanı ve Belediye Başkanının olmadığı toplantıda yapılan bu uygulama için hem belediye hem de il başkanından açıklama bekleniyor.

Bu gelişmelerin ardından son alınan duyuma göre ise, birkaç fire dışında meclis üyelerinin 4 saat boyunca toplu halde direnmeleri ve Belediye Başkanından açıklama beklediklerini söylemeleri üzerine ihale seçim sonrasına ertelendi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.