HEM HASTALAR HEM YAKINLARI İÇİN?

HEM HASTALAR HEM YAKINLARI İÇİN?

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nde Düzce'de bir ilk olan Palyatif Bakım Birimi açıldı.. Merkezde, yaşamı tehdit eden hastalıklardan kaynaklanan problemler ile karşılaşan hastaların ve hasta yakınlarının problemlerinin önlenmesi konusunda çalışmalar yapılacak.

Günümüzde hayatı zorlaştırıcı ve süreğen hastalığı olan bireylerin, ağrı ve acısının hafifletilmesini amaçlayan, hasta yakınlarının da yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Palyatif Bakım Birimi Düzce?de de açıldı.

Palyatif Bakım Birimi, yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak ortaya çıkan sorunlarla karşılaşan hastalarda ağrı ve diğer semptomları erken tanımlamak ve değerlendirmek, bu kişilere ve aile bireylerine tıbbi, psikolojik, sosyal ve manevi destek vererek acılarını hafifletmek veya önlemek, yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla hizmet verecek.

Düzce?de ilk olan Palyatif Bakım Merkezi hakkında açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü İbrahim Özcan, hastaları hem ruhsal hem fiziksel daha iyi tedavi etmek amacıyla birimin açıldığını söyledi.

Özcan, ? Sağlık Bakanlığından 22 yatak tescili aldık, 6 hasta ile başladık. Hızla yardımcı sağlık personeli eksiklerimizi gidereceğiz, fiziki anlamda bir sıkıntımız yok, Düzce?de böyle bir hizmet ilk. Biz de açığı kapatmak amacıyla hizmet için çabalıyoruz.? Dedi.

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Gülerkaya ise, birimin işleyişi hakkında bilgi verdi.

Gülerkaya, ? Burada girişim ve muayene odamız vardır, ekip odası bulunmaktadır. Çok amaçlı salonumuz, meşguliyet odası vardır. Meşguliyet odasında hastalara fizyoterapi, mesleki terapi, konuşma ve dil terapisi, hastaların fiziksel ruhsal rahatlamalarını sağlayacak tedavi hizmetleri ile aile görüşmeleri ile psikososyal hizmetlerin verileceği mekanlardır bunlar. Merkezimizde doktor, hemşire, psikolog, sosyal çalışmacı, fizyoterapist, fizyoterapi teknikerleri ve diyetisyen bulunmaktadır.? Şeklinde konuştu.

Gülerkaya, vatandaşların, aile hekimleri, evde sağlık hizmetleri ve tüm polikliniklerden bu hizmete ulaşabileceğini bildirdi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.