HEMŞİRELER SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

HEMŞİRELER SORUNLARLA BOĞUŞUYOR

Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş,  12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada, biriken sorunlar, karşılanmayan talepler ve gerçekleşmeyen beklentiler nedeniyle hemşireler haftasını bayram havasında kutlamanın.hayal olarak kaldığını söyledi.

Sağlık sektörünün mihenk taşlarından olan hemşireler için  12-18 Mayıs tarihleri arası Hemşireler Haftası olarak kutlanıyor.

Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş , gece gündüz, bayram, tatil demeden devletin verdiği görevle millete hizmet eden, ailesinden, sosyal yaşamından kutsal görevi için fedakarlıkta bulunan hemşirelerin hakkının ödenemeyeceği konusunda tam bir mutabakat varken, iş haklarını vermeye gelince ne yazık ki geride durulduğunu, kulak üstüne yatıldığını söyledi.

?Taşerona kadro verildi ama hala sözleşmeli hemşire, vekil ebe hemşire gibi istihdam modelleri ile ekonomik ve özlük hakların kısıtlandığını görüyoruz.? Diyen Çavuş, tüm sözleşmelilerin kadrolu olması için Türkiye Kamu-Sen olarak bir dilekçe kampanyası başlattıklarını, bu konuda kadrolu olmayan tüm çalışanlardan, hemşirelerden mücadeleye destek beklediklerini bildirdi.

Çavuş, ? Hemşirelerimizin iş yükü katlanılmaz bir boyuta ulaşmıştır. Türkiye?de 100 Bin kişiye düşen ebe hemşire sayısı 257 iken OECD ortalaması ise 1098?dir. Yani Türkiye?deki hemşireler OECD ortalamasına göre 4 kat daha fazla çalışmaktadırlar. Bu yoğun iş yükünün yanında her gün yaşanan şiddet vakaları ve mobbinglerde eklendiğinde çalışanların tükenmişlik sendromuna mahkum edildiklerini görüyoruz. Hemşirelerimiz daha çok çalışırken ücretleri ise her geçen gün erimektedir. Herkes 5-6 yıl önce aldığı döner sermayeyi mumla aramaktadır. . İş yükü artarken performans ücretleri yok olarak, sabitten başka para ele geçmez olmuştur. Bunun yanında birde malum-sen?in toplu sözleşmede imza attığı enflasyonun altında ezilen zam artışıyla maaşlarda erimiştir.? Dedi.

Taleplerinin,  döner sermayelerin arttırılarak emekliliğe yansıtılması ve memurlara büyümeden pay verilmesi olduğunu söyleyen Çavuş,  hemşireler haftasında hemşireleri memnun edecek başka bir gelişmenin de, emeklilere verilecek olan bayram ikramiyelerinin tüm kamu çalışanlarına ödenmesine yönelik taleplerinin  hayata geçirilmesi olduğunu belirtti.

Daha iyi çalışma şartları sağlanması ve temel ücretlerin iyileştirmesini istediklerini kaydeden Çavuş, ?Hemşirelerimizin Hak ettikleri mali ve sosyal haklar, çalışma hayatını kolaylaştıracak imkânlar Hemşirelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına sunulmalıdır.Fedakârlık timsali, devletin şifa ve şefkat eli hemşire arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin gerçekleşmesi temennisiyle 12-18 Mayıs hemşireler haftasının kutluyor, çalışma hayatında kolaylıklar diliyorum.? Dedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.