DÜZCE KODLUYOR

DÜZCE KODLUYOR

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ?Düzce Kodluyor Projesi? kapsamında okullarında kodlama eğitimi alan öğrencilerin hazırlamış olduğu ürünler Düzce Valiliği Bahçesinde sergilendi.

 

 

Düzce Kodluyor Projesi kapsamında Düzce Valiliği bahçesinde düzenlenen ?Kodlama Şenliği? açılışına Vali  Dr. Zülkif Dağlı, Vali Yardımcıları Hasan Bağcı, Adem Keleş, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve kurum amirleri katıldılar.

Vali Dağlı açılış sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Düzce Kodluyor Projesinin ürünlerinin 1 gün boyunca sergileneceğini söyledi, Düzce?de  kodlama eğitiminde iyi bir aşamaya gelindiğini belirtti.

Vali Dağlı, ?  2 yıl önce başlayan bu çalışma şu anda 82 okulumuzda devam ediyor. Bu gayet güzel bir rakam ve 13 binin üzerinde öğrencimize kodlama eğitimini aldırmış olduk. Kodlama artık geleceğimize yön veren en önemli eğitimin başında geliyor. Bilgi işlemin ana teması buna dayanıyor. Çocuklarımız aslında hepimizden çok yetenekli. Bu yeteneklerini biz ortaya çıkartmak için uğraşıyoruz. İlk olarak Hürriyet Ortaokulu?nda başlamıştı. Yerel bir proje olarak başladı. Şu anda baktığımızda Türkiye?nin pek çok yerinde bu projenin uygulanmaya başladığını görüyoruz. İnşallah çocuklarımız için ufuk açıcı olur. Çünkü geleceğin mesleği bu. Çocuklar bizden çok ileri. Gerçekten çok yaratıcı güzel fikirleri var. Bunları uygulamaya koyuyorlar kodlama bağlamında. İstikballeri çok iyi.? İfadelerini kulandı.

Protokolün sergi  kurdelesini kesmesinin ardından stantları gezen Vali Dağlı,  öğrencilerden kodlama eğitimleri sonrası hazırladıkları ürünler hakkında bilgi aldı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.