EML?DE BİLİM SERGİSİ

EML?DE BİLİM SERGİSİ

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenciler yıl içinde hazırladıkları teknolojik icatlardan oluşan eserleri bugün açılan sergide görücüye çıkardılar. Yeteneklerini konuşturan öğrencilerin icatlarını ilgiyle inceleyen Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ? böyle gençlere ülkemizin ihtiyacı var? dedi.

 

 

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi?nde düzenlenen Bilim Sergisi açılışına, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, şube müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından stantları gezen İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, birbirinden ilginç projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı.

Düzce?de 81 okulun TÜBİTAK 4006 projesine katıldığını söyleyen Yiğit, Borsa Anadolu lisesindeki serginin de meslek lisesine yakışır bir sergi olduğunun altını çizdi.

Yiğit, ? Çok orijinal düşünülmüş farklı projeler, farklı fikirler var. Çok keyif aldım projeleri gezerken, öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Bu fuarlar çocukların bilim teknoloji alanında gelişmesini sağlıyor. Bunlar geleceğin dünyasında artık çok önemli. Artık bilgiyi pratiğe döküyoruz. Çocuklarımızın bu alanlardaki yeteneklerini geliştiriyoruz. Ülkemizin gelişmesinde böyle gençlere ihtiyacımız var. ? dedi.

İlgi çekici projeler olduğundan da söz eden Yiğit, tusunami önleyici buluş, robot ve bir çok farklı projenin dikkat çektiğini dile getirdi.

Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Mobilya ve iç mekan tasarımı alanı öğretmeni Yaşar Akçay da, bölümün icat ettiği akıllı çekmeceyi anlattı, özellikle hırsızları engellemek için yapılan ve mobilyada çığır açacak bir proje olduğunu belirtti.

Akıllı çekmecenin mucidi öğrenciler ise, çekmecenin amacını ve nasıl kullanılacağını anlattılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.