OSMANLI USULÜNE UYGUN ÇALACAKLAR

OSMANLI USULÜNE UYGUN ÇALACAKLAR

Düzce Belediyesi tarafından Ramazan Davulcularına Osmanlı Usulü gelenek ve göreneklere uygun kıyafetler  hazırlatıldı. Davulcular, Başkan Dursun Ay ile birlikte yeni kıyafetleri ile bir gösteri yürüyüşü düzenledi.

 

 

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan Ramazan Davulcuları geçtiğimiz yıl yasaklanmıştı.Belediye Başkanı Dursun Ay, farklı bir havayla ve belli bir nizamda davulcuların yeniden görev yapacağını söyleyerek uygulamayı yeniden başlattı.

Düzce Belediyesi tarafından gelenek ve göreneklere uygun bir şekilde giydirilen Ramazan Davulcuları, Düzce Belediyesi önünden anıtparka kadar  yeni elbiseleri yürüyüş gerçekleştirdi.

Vatandaşların büyük ilgisini gören Ramazan Davulcuları, Ramazan boyunca sokaklarda Osmanlı Usulüne uygun Gelenek ve Göreneklere göre mani söyleyerek vatandaşları sahura kaldıracak.

Davulcuları denetleyen  Belediye Başkanı Dursun Ay, Davulcuların isteklerini yerine getirdiklerini dile getirdi.

Ay, ?  ?Etkinliklerimiz devam etmekte. Bu sene Ramazan davulcularımız görevlerini belli bir formatta gelenek göreneklerimize uygun bir şekilde yapacaklar. Bugün kendileri bize bunu göstermek için geldiler belediyemizin önüne. Nasıl davul çalacaklarını nasıl mani söyleyecekler bizlere gösterecekler. Geleneklerimize göre davul çalacağız. Davulcularımız belli bir disiplin içerisinde çalacaklar. Yarım saatte olsa kimseyi rahatsız etmeyecekler. Yaklaşık 40 kişilik bir grup var. Katılamayan  arkadaşlar çalışan kişiler. Hepsinin kıyafetleri Osmanlı usulüne uygun bir şekilde. Kendilerini kutluyorum. Böyle olmasını istediler. Bizde uygun bulduk. Davulcularımız rastgele giyinmeyecekler. Birde belediye olarak onlara kimlik verdik. Kimlikle davulları çalacaklar. ? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.