VATANDAŞIN GÖNLÜ ELVERMİYOR

VATANDAŞIN GÖNLÜ ELVERMİYOR

Türkiye?nin başka illerinde ağaçlar özellikle de asırlık ağaçlar koruma altına alınırken, yeşil adına uygun olmayan şekilde Düzce?de ağaç katliamı yapılıyor. Şehit Osman Çatana Polis Merkezinin hastane caddesi üzerindeki yeni binası önünde bulunan asırlık çınar ağacı da bu katliama mı kurban gidecek.

 

 

Hastane caddesi üzerinde bulunan asırlık çıkar ağacı  yıllardır caddenin simgesi konumunda. Düzce?de şehir merkezinde tek tük kalan asırlık ağaçlardan biri olarak göze çarpıyor. Ancak vatandaşın iddiasına göre, bu dev gölgesinde insanların nefes aldığı ağaç tehdit altında.

İddiaya göre, yeni yapılan Şehit Osman Çatana Polis merkezinin hemen önünde bulunan ağaç güvenlik gerekçesi ile kesilecek. Ancak kimine göre en az 200 yıllık olan bu çınar ağacının kesilmesine vatandaşların gönlü razı değil.

Güvenlik göz önüne alındığında, karakolun hemen yakınında bulunan binaların da güvensiz olabileceğini dile getiren vatandaşlar, bu asırlık olan ve caddeye ayrı bir güzellik katan çınar ağacının kesilmesini istemiyorlar. Başka illerde böyle ağaçların korunmaya alındığını söyleyen vatandaşlar, Düzce?de parklarda ve kaldırımlarda yapılan ağaç katliamlarını hatırlatarak, şehrin günden güne yeşilliğini kaybettiğini de ifade ediyorlar.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.