RAMAZAN'DA DENETİMLER YOĞUNLAŞTI

RAMAZAN'DA DENETİMLER YOĞUNLAŞTI

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, Ramazan ayında denetimlerin artarak devam ettiğini söyleyerek, vatandaşların güvenilir gıda için ambalaj ve son tüketim tarihine dikkat etmeleri gerektiği uyarısında bulundu.

 

 

Ramazan Ayının başlangıcından itibaren tüketicilerin sağlıklı gıdaya ulaşmalarını temin etmek amacıyla; Düzce İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri rutin gıda denetimlerine ilaveten denetimlerini daha da artırarak gıda kontrollerin yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, rutin gıda denetimlerine ilave olarak;  özellikle ramazan ayında toplu iftarlara yemek sağlayan yemek siteleri ve toplu tüketim yerleri başta olmak üzere denetimlerin arttığını bildirdi.

Kabaoğlu,  yoğun olarak tüketilen ürünlere yönelik de ekmek/pide fırınları, unlu mamuller,   tatlı ve pastacılık ürünleri ile et ve süt ürünleri üretimini yapan yerler ile   hurma ve bayram şekerlemelerinin satışa sunulduğu il genelindeki  gıda satış yerlerini  gıda güvenilirliği bakımından denetlemeye devam ettiklerini  söyledi.

 İl Müdürü Harun Kabaoğlu, bu yıl başından nisan ayı sonuna kadar; yaklaşık Bin 970 adet gıda işyeri denetimi yaptıklarını,  93 adet gıda numunesi aldıklarını ve gıda mevzuatına aykırı hareket eden 11 gıda işyeri sahibine 102.231 TL idari para cezası uyguladıklarını bildirdi.

Kabaoğlu, ? Gıda üretim ve tüketiminin artış gösterdiği Ramazan ayı ve Bayramına yönelik olarak tüketicilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşmalarını sağlamak amacıyla;  İl ve İlçe Müdürlüklerimizdeki  Gıda Kontrol Görevlisi personellerimizin, Ramazan ayı boyunca denetimlerini aralıksız olarak sürdüreceklerdir. Vatandaşların da bilinçli tüketici olarak; ambalajsız, açıkta satılan, etiketsiz; üreticisi, markası ve gıda işyeri siciline kaydı  olmayan firmalara ait ürünleri sağlık ve gıda güvenilirliği açısından satın almamalarını istiyoruz. Ürünlerin etiketlerinde belirtilen muhafaza şartlarına uygun muhafaza edilip edilmediğine, son tüketim tarihlerinin geçmemiş olması  ile ambalajlarının sağlam  ve şişmemiş olmasına dikkat edilmesi gerekiyor.  Vatandaşlarımız gıda ile ilgili her türlü şikayetlerini  ALO 174 GIDA hattına bildirebilirler? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.