HÜRRİYET?TE BİLİM SERGİSİ

HÜRRİYET?TE BİLİM SERGİSİ

Hürriyet Ortaokulunda düzenlenen bilim fuarında  İki göz alıcı proje dikkat çekti. 2 yıl önce yaşanan yurt yangının neden olduğu kilitli kapılardan esinlenen ? Hayata açılan kapı? projesi ile, doğalgaz zehirlenmelerine karşı geliştirilen sistem göz doldurdu.

 

 

Hürriyet Ortaokulu öğrencileri bilişim derslerinde aldıkları eğitimle tasarladıkları ürünleri Bilim Sergisinde tanıttılar.

Bir çok ilginç projenin yer aldığı sergide en çok dikkat çeken iki proje toplumsal kayıplara yol açan iki önemli konuyla ilgiliydi.

Son yıllarda kullanımı artan Doğalgazın doğru kullanılmaması halinde zehirlenmelere ve ölümlere yol açtığı bilinirken, bu tehlikeyi ortadan kaldırmak amacıyla yola çıkan  Merve Koçum ve Yağmur Ergün, geliştirdikleri doğalgaz sistemiyle proje hazırladılar.

Sergide dikkat çeken diğer  projede yine toplumsal kayıpları engellemek amacıyla hazırlanan bir projeydi.  2016 yılında Adana Aladağ?da meydana gelen ve Türkiye?yi ayağa kaldıran yurt yangınında 11 çocuk ve 1 yetişkin hayatını kaybetmiş, ölü sayısının fazla olmasının nedeni olarak yangın merdiveni kapısının kilitli olması gösterilmişti. İşte Hürriyet Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Beyza, ?Hayata açılan kapı? projesiyle  bu acı olaydan esinlendi.

Hürriyet Ortaokulu Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Öğretmeni Abdullah Birol, öğrencilerin yeteneklerini ve aldıkları eğitimde öğrendiklerini kullanarak insanlığa yararlı projeler ürettiklerini belirtti.

Birol, ? Bilişim derslerinde yazılıma dayalı kodlama ve robotik çalışmaları yapıyoruz. Bu verdiğimiz eğitimler sonunda robotik projeler haline dönüştürüyoruz. Öğrenciler hayal ettikleri ürünleri, çeşitli sensörler, motorlar, devreler ilave ederek gerçekleştirmiş oluyor. Bu noktada iki öğrencimiz hayata açılan kapı ve doğalgaz alarm sistemi geliştirdiler. Sosyal bir proje. Bizi mutlu eden tarafı ise insanlığa yararlı bir proje olması.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.