MÜTEAHHİT MİLYONLARLA SIRRA KADEM BASTI

MÜTEAHHİT MİLYONLARLA SIRRA KADEM BASTI

Düzce Üniversitesi?nde bazı akademisyenlerin ? Çiftlik Bank? vakası gibi dolandırıldığı iddia edildi. Bir akademisyenin aracı olduğu müteahhit, ? size villa yapacağım? diye kandırdığı akademisyenlerden aldığı milyarlarca lirayla sırra kadem bastı.

 

 

Türkiye geçtiğimiz aylarda Çiftlik Bank olayı ile sarsıldı. Çiftlik Bank sahibi 27 yaşındaki Mehmet Aydın,  sanal oyun kurarak binlerce vatandaştan 511 milyon dolarlık kara para toplayıp sırra kadem basmıştı.

İşte bir Çiftlik Bank olayı da Düzce Üniversitesi?nde yaşandı. ? Sanal Villa? vaadiyle akademisyenleri hatta iddiaya göre bir rektör yardımcısını da dolandıran şahıs topladığı paralarla kayıplara karıştı.

İddiaya göre, Konuralp?te dubleks villaların olduğu bir site yapacağını söyleyen bir müteahhit, Düzce Üniversitesi?nde görevli bir akademisyenin aracılığı ile bazı akademisyenlerden ilk etapta 40?ar bin lira topladı. Güzel bir ev sahibi olma hayaliyle ve akademisyenin aracı olmasıyla müteahhitle ilgili hiçbir şüphe duymadan paraları verene akademisyenler, bir süre sonra evleri ile ilgili ses çıkmayınca müteahhiti araştırmaya başladı.

Ancak ne müteahhit,  ne de toplandığı iddia edilen 3 milyon liraya yakın para ortada yoktu.

? Sanal villa? için para toplanmaya başlandığında bazı akademisyenlerin bu fikre sıcak bakmayarak  kabul etmediği öğrenilirken, paralarını dolandırıcı müteahhite kaptıran ve şok yaşayan akademisyenlerin adli makamlara başvurup vurmadıkları ise bilinmiyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.