DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDEN BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDEN BAŞARILI BİR AMELİYAT DAHA

 Felç geçirme riski bulunan 71 yaşındaki Zeki Aksu isimli vatandaş, başarılı bir operasyon sonucu sağlığına kavuştu. 

Düzce Üniversitesi Hastanesi bir ilke daha imza attı. Hayati öneme sahip olan ve beyne kan gitmesini sağlayan şah damarında darlık tespit edilen hasta, ameliyat edildi. Felç geçirme riski bulunan hasta başarılı bir operasyon geçirdi ve ameliyat sonrası 3 günde taburcu edildi.
Ameliyatın son derece riskli olduğunu belirten Opr. Dr. Tarhan Çınar, "71 yaşındaki erkek hasta konuşma bozukluğu ve sol tarafında güçsüzlük şikayetiyle nöroloji bölümüne başvurmuş ve yapılan tetkiklerde boynun sağ tarafındaki şah damarda ileri derecede darlık saptanmıştır. Bu darlık damar sertleşmesine bağlı oluşan plağın sebep olduğu bir darlık. Hasta ameliyat olmasa ciddi felç geçirme riski taşıyordu. Ameliyat sırasında şah damarındaki kan akımı durduruldu, damar açılıp darlığa sebep olan plak damar duvarından soyularak çıkarıldı. Ameliyatın riski ise şah damardaki kan akımı durdurulduğu için beyne giden kan akımının azalması ve hastanın ameliyat sırasında felç geçirme riskinin olmasıdır. Ancak hastamızda böyle bir sorun yaşanmadı ve ameliyattan sonra 3. günde hastamız şifayla taburcu edildi" dedi.
Başarılı bir operasyon geçiren Zeki Aksu ise, "Başta Rektör Hanım olmak üzere doktorlarımıza ve hastane personeline sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Taburcu olduktan sonra da hastanenizi sık sık ziyaret edeceğim" diyerek memnuniyetini belirtti.iha


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.