DÜZCE VALİLİĞİ 1. SATRANÇ KUPASI BAŞLADI

DÜZCE VALİLİĞİ 1. SATRANÇ KUPASI BAŞLADI

Düzce?de satranç dalında ilk kez böyle büyük bir organizasyona sahne oldu. Düzce Valiliği 1. Satranç Kupası Kalıcı konutlar spor salonunda başladı. 2 gün sürecek  turnuvada yüzlerce sporcu kıyasıya mücadele ederken, katılan sporcu sayısı bakımında Düzce ölçekli iller bazında Türkiye rekoru olabileceği bildirildi.

 

 

Düzce Valiliği 1. Satranç Kupası Kalıcı konutlar spor salonunda başladı. Bin?e yakın sporcunun katıldığı turnuva yoğun katılımdan dolayı  iki ayrı salonda gerçekleştirildi.İl ve ilçelerdeki okullardan öğrencilerin katılım sağladığı turnuva heyecanlı mücadelelere sahne oldu.

İlk kez bu büyüklükte gerçekleştirilen turnuvada ilk hamleyi Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Haluk Velioğlu yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit turnuva hakkında verdiği bilgide, amacın çocukları bu tür faaliyetlere yönlendirmek olduğunu söyledi.

Yiğit, ? Valimiz  başkanlığında ilimizde çok büyük bir satranç turnuvası yapmak istedik. Satranç federasyonumuzla beraber 4 ay öcensinden planlamıştık. İlimizde ve ileçerlerdeki bütün okullardan satranca gönül vermiş öğrenciler geldiler. Turnuvamız çok büyük katılımla başladı. 2 gün sürecek. Amacımız çocuklarımızı satranç ve diğer sportif faaliyetler içerisinde tutmak. Çocuklarımızın bu alanda yetişmesini de eğitim açısından önemli görüyoruz.? Dedi.

Satranç federasyonu Düzce İl Temsilcisi Haluk Velioğlu da, ilk kez bu kadar yüksek katılımlı bir turnuva düzenlendiğini söyleyerek, Düzce ölçekli bir ilde bu sayının Türkiye rekoru olabileceğini vurguladı.

Velioğlu, ? Valilik kupası ilk kez yapılıyor. Ufak tefek aksilikler dışında başarılı bir organizasyon. Bizim ölçeğimizde bir ilde bu kadar yüksek rakam Türkiye rekoru sayılabilir. Bini aşkın sporcuyla birlikte buradayız. Turnuva yarın sonlanacak. Yaş gruplarında, genel gençler, yıldızlar ve minikler şeklinde. Okul takımları şeklinde yaptık.? İfadelerini kullandı. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.