GENELGEDEN SONRA BAŞKA İLLERDE YIKIMLAR BAŞLADI

GENELGEDEN SONRA BAŞKA İLLERDE YIKIMLAR BAŞLADI

İçişleri Bakanlığı talimatıyla suç örgütleri ve uyuşturucu bağımlıları tarafından kullanılan metruk binalar yıkılıyor. Geçtiğimiz mart ayında Bakanlık tarafından 81 İl valiliğine genelge gönderilmesine ve Düzce Valiliği tarafından geçtiğimiz yıl mal sahiplerine ulaşılarak bina için yıkım süreci başlatıldığı açıklanmasına rağmen , İnönü parkı karşısındaki atıl binanın akıbeti hala belli değil.

 

 

İçişleri Bakanlığı'nın Valilere talimatıyla, suç örgütlerinin ve uyuşturucu bağımlılarının yuvalandığı metruk binalar tek tek yıkılıyor. Son iki ayda güvenliği tehdit eden 60 bin 503 metruk bina tespit edildi. 19 bin 686 bina yıkıldı, 40 bin 817 metruk bina içinse hukuki süreç devam ediyor, en fazla yıkım 3 bin 859 bina ile başkent Ankara'da gerçekleşti.

İçişleri Bakanlığı, 14 Mart 2018 tarihinde 81 İl Valiliğine, "Metruk Binalar Genelgesi" göndermiş, insanların can ve mal güvenliğini tehdit eden, çevre kirliliğine yol açan ve kent estetiğine uygun olmayan metruk binaların ve enkazlarının başta uyuşturucu olmak üzere zararlı maddelerin kullanımına, gizlenmesine ve bu maddelerin kaçakçılığının yapılması gibi amaçlarla kullanıldığının gerçekleştirilen operasyonlarla tespit edildiğini belirtmişti. Bakanlığın 81 İle gönderdiği genelgede, güvenlik açısından tehlike oluşturan metruk binaların tespitinin yapılması ve bu binaların mevzuata uygun şekilde yıkılmasıyla ilgili olarak 81 il valiliği talimatlandırılmıştı.

Bakanlığın valiliklere göndermiş olduğu genelgenin ardından il ve ilçe belediyeleri ve il özel idareleri tarafından metruk bina tespiti ve yıkım kararı, 3914 sayılı İmar Kanunun ilgili maddesi uyarınca hızlandırıldı. Bu kapsamda son iki ayda Türkiye genelinde 60 bin 503 metruk binanın tespiti yapıldı. Bu binalardan 19 bin 686 'sı yıkıldı. Geriye kalan 40 bin 817 metruk bina içinse 3194 sayılı İmar Kanunu kapsamında hukuki süreçleri devam ediyor.

Düzce?nin şehir merkezinde kalan deprem anıtı olarak bilinen Mensur Bayram Caddesindeki Öney apartmanı ise hala ayakta. Bu bina için de hukuki sürecin devam ettiği bilinirken, Valiliğe gönderilen talimat ve geçtiğimiz yıl, Valilik ve Çevre şehircilik İl müdürlüğünün girişimleri ile mal sahiplerine ulaşıldığı bina için yıkım süreci başlatıldığının açıklanmasına rağmen hala harekete geçilmedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.