KOÇYAZI?DA HUMMALI ÇALIŞMA

KOÇYAZI?DA HUMMALI ÇALIŞMA

Yıllardır bir başlayıp bir duran Karaca deresi ıslah çalışmalarında hummalı bir çalışma başladı. Derenin Koçyazı mahallesi bölümünde başlayan inşaatın 2,5 ayda tamamlanması planlanırken, Koçyazı Mahalle Muhtarı İsmet Mısır, bu derenin değerlendirilerek halkın kullanımına açılması gerektiğini söyledi.

 

 

Yaklaşık 10 yıldır ıslah edilmeye çalışılan Karaca deresinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. Derenin Koçyazı mahallesinden geçen bölümünde DSİ?nin projesi kapsamında iş makineleri dere içine girdi. İstinat duvarı çalışmaları başlayan derede inşaatın 2,5 ayda tamamlanması planlanıyor.

Koçyazı Mahalle Muhtarı İsmet Mısır çalışmaları yerinde takip ederken, 3 yıldır bekledikleri çalışmaların yeniden başladığını dile getirdi, çalışmalarda müteahhit kaynaklı gecikme yaşandığını vurguladı.

Mısır, ? Koçyazı mahallesi ile Metek TOKİ arasından geçen karaca deresi 2013?te ihaleye çıktı. Müteahhitten kaynaklanan problemlerden dolayı 1,5 sene çalıştı, 3 yıldır bekliyorduk. Çalışmalar olanca hızıyla yapılıyor. Başta DSİ Müdürümüz Deniz Bey?e ve emeği geçen vekilimiz Ayşe Hanıma teşekkür ediyorum. Gördüğünüz gibi iyi bir çalışma var. Bu dere şimdiye kadar yapılması gerekiyordu ama, müteahhitten kaynaklanan problemlerden dolayı, vatandaş çok sıkıntı çekti, cam açamıyorlar, koku, sivrisinek hat safhada. İnşallah bu sene kurtulacağız bundan.? Dedi.

Dere ve çevresinin değerlendirilerek halkın kullanıma açılması gerektiğini savunan Mısır, ıslah çalışmaları bittikten sonra hazırlanan projelerin hayata geçirilmesi için belediyenin kapısında yatacağını dile getirdi.

Mısır, ? Avantajları dezavantaja çevirmeyelim. Bu dere, yukarıdan 7 köyün yağmur sularının biriktiği kılcal damarların toplandığı ana dere olarak mahallemizin ortasından geçiyor. Bu da bir avantaj olmalı. Burası çok güzel değerlendirilmedi. Belediyemizin de projeleri var burada.. Çok geniş bir alan var. Kadınlar yollarda yürüyorlar arabaların arasında, buralar halka kazandırılmalı. Piknik alanı, yani bakir alan bir şey çıkartmak lazım buradan. Burası bizim için çok önemli. Çalışmalar bitsin, hazırlanan projeleri belediye ile birlikte hayata geçirmek için belediyenin kapısında bekleyeceğim artık. 2,5 ayda teslim edilecek. Müteahhitimiz güçlü. Belki 2,5 ay da süremeyecek, bir kısmı yapılmıştı. Koçyazı?ya giriş ve çıkış hemen hemen 2,5 kilometrelik alan tertemiz olacak.? Şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.