BAŞKANLIK SEÇİMİ SİYASETÇİLERİ ARATMADI

BAŞKANLIK SEÇİMİ SİYASETÇİLERİ ARATMADI

 

Anadolu Öğretmen Lisesi 5 başkan adayının bir haftayı aşkın süre içinde yaptığı afişli, pankartlı vaatler dolu konuşmaların yapıldığı propaganda sonucu öğrenciler tüm seçim kurallarına uygun olarak okul sosyal aktiviteler salonuna konan seçim sandıklarına giderek başkanlarını seçti.

İki sandık ve oy kullanma kabinlerinin bulunduğu alanda başkan adaylarının gözlemcileri oy verme işlemini takip ettiler.

Başkan adaylarından 10. Sınıf Öğrencisi Büşra Ejder; "Öğrenci arkadaşlarımın derslerde ve ders dışı faaliyetlerinde kullanmaları için ders dolabı olmasını sağlayacağım" derken, 11. Sınıf Öğrencisi Burcu Yapar; "Kütüphaneden daha verimli yararlanmayı sağlayacağını, ilgi alanları konusunda geniş olanaklar, öğrenci, idare ilişkilerinde verimin artırılmasını sağlayacağım " dedi. 12.Sınıf öğrencisi Alperen Aybey geziler ve sosyal aktiviteler yapacağını, var olan olanakları daha da artırmayı amaçladığını söylerken,  Hüseyin Önder Edirneli yönetimin çalışmalarda öğrenci merkezli düşünülmesini, öğrenci, idare ve öğretmenler arasında köprü olmayı amaçladığını aktardı. 12. Sınıf Öğrencisi Ercan Kocabaş ise; okulda verilen hizmetleri birinci kaliteye taşımayı, okulu ve etkinlikleri çevreye tanıtmayı ve bütünleştirmeyi amaçladığını söyledi.

Müdür Yardımcısı Sedat Gülmez ve Öğretmen Ali Sevik Denizcini gözetiminde oylar kullanıldı. Yapılan sayımlar sonunda 226 oyun kullanıldığı seçimlerde Ercan Kocabaş 78 oyla başkan seçilirken başa baş giden seçimlerde Hüseyin Önder Edirneli 75 oyda kaldı.

Seçimlerle öğrencilik yıllarında demokrasinin gereği ile öğrencilerinin tanışmasını ve önemini kavramalarını amaçladıklarını vurgulayan Sedat Gülmez; "Bu seçimlerde başkan seçilen önce ilçe ve ilde başkanlık için yarışacak. Daha sonra 81 İl başkanlarının toplanacağı Ankara'ya gidecek" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.