FAKÜLTE DEKANI DOYRAN AÇIKLAMA YAPTI

FAKÜLTE DEKANI DOYRAN AÇIKLAMA YAPTI

Dün, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi önünde öğrenci velilerinin ortaya attığı iddialara Dekan Yıldız Doyran?dan açıklama geldi. Doyran, soruşturma süreci sürmesi nedeniyle detaylı bilgi veremeyeceğini söylerken, velilerin kendisi ile iletişime geçmediğini iddia etti, siyasi ideolojiye fakültesinde izin vermeyeceğini belirtirken, iddialarla ilgili  bazı öğretim görevlilerinin soruşturmasının devam ettiğini, bazılarının istifa ettiğini bildirdi.

 

 

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Yıldız Doyran, dün fakülte önünde bir grup öğrenci velisinin bulunduğu iddialara cevap verdi.

 

1 YILDIR DEVAM EDEN SÜREÇ

Doyran, mobing, taciz ve özel hayatı ihlal gibi iddialarla ilgili sürecin yeni başlamadığını söylerken, 1 yıldır deam eden süreçte, müzik bölümünün kapatılacağı, öğrenci alınmayacağı gibi dedikoduların yayıldığını ancak  hiç birinin doğru olmadığını dile getirdi,  ?Eğitimimize devam etme kararındayız. Bu tip söylemlere kimsenin inanmasını istemiyoruz.? Dedi.

 

İÇ SORUNLARI ÖĞRENCİLERE YANSIMIŞ

İddialarla ilgili olarak öğrencilerin birkaç kez dinlendiğini söyleyen Doyran, bazı öğretim elemanlarının iç sorunlarının öğrencilere yansıdığını belirtirken, öğrenci velileri ile görüşmek istediğini ancak kendisi ile görüşmeye yanaşmadıklarını savundu.

Doyran, ? Rektörlüğümüz bile konuya vakıftır. Hatta öğrencilerimiz rektörlüğümüz kanalıyla tekrar tekrar toplanılmış, düşünceleri alınmıştır, öğrencilerimizi dinlemiştir. Ancak açık kapı günlerimizde öğrenciler ya da velilerimiz bana gelmediler. Keşke daha önce harekete geçip bana iletebilselerdi, fazla detaya da girmeyeceğim, bazı öğretim elemanlarımızın iç sorunları ne yazık ki öğrencilerimize yansımış olup, bana göre öğrencilerimiz biraz gençliğin de verdiği bir sıcakkanlılıkla velileri ile paylaşmışlar. Dün ben velilerimize güvenlik kanalıyla yanıma gelebileceklerini bildirdim, sohbet etmeyi arzu ettim ancak gelmeyerek kendisi kapıya gelsin denildiğinde, hak verirsiniz ki biz resmi bir kurumuz. Ağız dalaşı olabilir, kırgınlıklar olabilir, manipülasyona meydan verebilecek tavır sergilemeyi istemedim.? Dedi.

 

SİYASİ İDEOLOJİLERE ÇANAK TUTACAK TAVIR SERGİLEMEM

Velilerle görüşmek için kapılarının açık olduğunu söyleyen Doyran, hukuki süreç olması nedeniyle çok detay veremeyeceğini dile getirdi. Veli olan ancak siyasi bir kimlikle açıklamayı yapan  CHP  İlçe  Başkanı Erol Zeki Gündüz?ün konuşmasının çok şık olmadığını belirterek, fakültede siyasi tavırlara çanak tutacak bir tavır sergilemekten yana olmadığını vurguladı.

Doyran, ? Öğrencilerimizin sözünü ettiği notlar incelenmiştir, komisyonlarla yapılan bir sınavdan söz ediliyor. 300 notun belki 41 tanesi başarısızdır. Bir öğrenci başarısızlığa da düşebilir. Burada bir art niyet aramamaktan yanayım. Öğretim elemanlarımız eminin önündeki belgeye göre değerlendirme yapmışlardır. Öğrencilerin belge isteyip tekrar değerlendirme istemeleri yasal haklarıdır. Şu da komik. Siyasi bir kimliğin fakültemiz önünde sergilediği bu konuşma, hazır bir metni okuması çok şık olmadı. Keşke bir randevu alıp bizlerle görüşselerdi. Ben fakültemde siyasi ideolojik hiçbir şeye çanak tutacak ne tavır sergilerim, ne de görüşürüm, ne de konuşulmasını arzu ederim. Bizler sanatçı eğitimci kimliğimizle var olmaktan yanayız. Benim kapım Düzce?deki herkese açık.? Şeklinde konuştu.

 

SORUŞTURMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Soruşturma süreci devam ettiği için detay veremediklerini tekrarlayan Doyran, süreçte bazı öğretim elemanlarının yerlerinin değiştiğini, bazılarının istifasının kabul edildiğini , bazılarının ise soruşturma sürecinin devam ettiğini söyledi. Sürece dahil olan öğrenciler hakkında da disiplin soruşturması açıldığını belirtti. ? Bu süreçler tamamlanmadan bilgi verme yetkimiz yok? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.