ŞİŞMAN: HENGAME VE BELİRSİZLİK...

ŞİŞMAN: HENGAME VE BELİRSİZLİK...

Türk Eğitim Sen İl Başkanı İsmail Şişman, eğitim öğretim döneminin hengame ve belirsizlik içinde bittiğini söyleyerek, MEB?in başarısız olduğunu ve sınıfta kaldığını dile getirdi. Hodir meydan diyerek, yönetici atama, TEOG ve öğretmen atama sonuçlarının 24 haziran öncesi açıklanmasını istedi.

Türk Eğitim Sen İl Başkanı İsmail Şişman,  yine bir karışıklık ve hengame, belirsizlik ve tutarsız uygulamalar içerisinde bu dönemin bittiğini söyleyerek, başarısız olanların öğrenciler değil  eğitim uygulamalarını yönetenler olduğunu belirtti.

Şişman, ? Siyasallaştırılan eğitim programları ile bir belirsizlik içerisine hapsedilen eğitim sistemimiz sayesinde, ülkemin geleceği olan çok kıymetli evlatlarımızı açık bir şekilde kurban etmekteyiz. Sınav sisteminde yaşanan değişiklikler ile ilgili olumsuz olabilecek eleştirileri bile göğüslemekten kaçmak için sınav sonuçlarını açıklamayı ve dolayısı ile siz çocuklarımızın hayallerini erteleyen, öteleyen bir eğitim politikası olmaz, olamaz. Nitelikli Okul, Niteliksiz Okul modeliyle Nitelikli Öğrenci, Niteliksiz Öğrenci ayrımı yapan sistem, siz kıymetlilerimizi hedefsiz ve rüzgarda savrulan bir yaprak haline getirmekten başka hiçbir şeye yaramayacak, özel okul ve merdiven altı eğitim gibi paralı sistemlere bağımlı hale getirecektir.? Dedi.

Velilere de seslenen Şişman, tüm bu karmaşa içerisinde karnelerini alan evlatlarımızın en fazla sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları olduğu bir dönem olduğunu vurgulayarak, çocuklara kıymetli ve önemli oldukları duygusunun verilmesi gerektiğini, eğitim politikalarının günaşırı değiştiği günümüzde en büyük takdiri  ve en güzel tatili eğitimcilerin hak ettiğini dile getirdi.

Şişman, ? Kendi başarısızlığının faturasını öğretmenlere kesen MEB, sınıf tekrarı yapmaya mahkumdur. Başarısız olmuştur ve sınıfta kalmıştır. Çalışanı köleleştiren kapitalist sistem, Performans Değerlendirme adıyla öğretmeni de çarkları arasına alıp yok etmeye çalışmaktadır. Öğretmen bir makine parçası üretmez, o insan ruhunu şekillendirir. İlimizdeki yetkili, yönetici atama mülakat komisyonları aracılığı ile etkili bir sözde sendikacı arkadaş; birçok konuda hükümete ve yapılan uygulamalara karşı serzenişte bulunmuş. Yıllardan beri dile getirdiğimiz sorunların müsebbibi değillermiş gibi ?Cambaza Bak? diyerek ?Ali Cengiz Oyunları?na bir yenisini eklemektedir. Düne kadar tüm haksız uygulamaların altına imza atanlar, bugün tüm bunların sorumluluğunu hükümet politikalarına yükleyerek kurtulabileceklerini zannetmekte ?Topu Taca Atma?ya çalışmaktadırlar. Biz biliyoruz ki tüm bu yanlış ve yanlı uygulamaların altına birlikte imza attınız, sorumluluktan kaçamazsınız.? İfadelerini kullandı.

Şişman, bugüne kadar açıklanması gereken yönetici atama mülakat sonuçlarının ve ataması yapılacak olan öğretmenlerin mülakat sonuçlarının seçim sonrasına bırakılmasının kafalarda soru işaretlerine sebep olduğunu söyleyerek, adam kayırma, torpil, sarı sendikanın komisyon üyelerinin marifetlerinin ortaya saçılmasını engellemek istemenin tezahürü olduğunu iddia etti.

Şişman, ?Başka bir izahı da mümkün değildir. Şayet böyle bir durum yok, biz kendimizden eminiz diyorsanız haydi hodri meydan? diyerek, Yönetici atama mülakat sonuçları, TEOG sonuçları ve öğretmen atama mülakatlarının 24 Haziran öncesi açıklanmasını istedi.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.