ÖDENEK ÇIKARSA YATIRIM YAPILACAK

ÖDENEK ÇIKARSA YATIRIM YAPILACAK

Kültür ve Turizm Bakanlığının oluru ile, Yığılca sınırları içinde bulunan Yılançatı Tabiat Parkının adı, Geyiklibel abiat Kanyonu olarak değiştirildi. Parkın alanı da 196 hektardan 266 hektara çıkartıldı. Ancak alanda yapılacak yatırımlar için talep edilen ödeneğin çıkması halinde hemen değil önümüzdeki yıllarda harekete geçileceği açıklandı.

 

 

Yığılca sınırları içerisinde bulunan Yılançatı Tabiat Parkının adı, bakanlık kararı ile Geyiklibel abiat Kanyonu olarak değiştirildi.

Baskın olarak Batı Karadeniz Geniş Yapraklı Ormanında karışık meşçereler buluna  tabiat parkında, karasal çeşitliliğin yanı sıra, doğal Değirmen Deresi ve Gürgenlidüz sırtında akan dereye bağlı gelişen sistemler de dere eko sistemi oluşturuyor.

Ayrıca sahanın kuzeyinde yer alan ormanlık alan içerisinde Hocaköy deresi üzerindeki kanyon boyunca irili ufaklı bir çok gölcük, şelale, seyir noktaları, dinlenme alanları,  verimli ormanlar, doğal bitki örtüsü ve berrak akan sular bulunuyor.

Genişletilen alan içerisinde yer alan Gürgenlidüz sırtı düzlüğü ise Yığılca- Yedigöller Milli Parkı yolu üzerinde bulunuyor, bu alan yöre halkı ve yolu kullananlar tarafından piknik ve dinlenme amaçlı kullanılıyor.

Sınırları genişletilen tabiat parkının mevcut uzun devreli gelişme planı Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından yıl sonuna kadar revize edilecek. Ayrıca alanda uygulanacak projeler ve düzenlemeler için gerekli ödeneklerin talep edildiği bildirilirken, yeterli miktarda ödeneğin tahsis edilmesi halinde önümüzdeki yıllar içerisinde gerekli yatırımların başlayacağı açıklandı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.