BAYRAMDA BESLENMENİZ SAĞLIKLI OLSUN

BAYRAMDA BESLENMENİZ SAĞLIKLI OLSUN

Bolu Özel Çağsu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Evren, ramazan ayı ile birlikte dengesi değişen mide ve bağırsak sistemini yormamak için bayramda sağlıklı beslenme yönünde uyarıcı açıklamalarda bulundu.

 

 

Ramazan ayının sona ermesi ve bayramın gelmesiyle özel olarak hazırlanacak sofralarla ilgili planlar da yapıldı. Bayram sofralarının baş tacı börekler ve baklavalar başroldeki yerini almak üzere hazırlandı. Ancak, Ramazan boyunca uzun süre açlığa alışmış olan midelerin bayramda zorlanması ise, sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Bu nedenle uzmanlar, tutulan bir aylık oruçla dengesi değişen mide-bağırsak sistemine fazla yüklenmemek gerektiğine dikkat çekiyor.

Otuz günlük oruç döneminin sonunda gelen bayram beslenmesinde,aşırıya kaçmanın ve dengesiz beslenmenin önemli sağlık sorunlarını beraberinde getirebileceğine vurgu yapan, Bolu Özel Çağsu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Eda Evren bayramda sağlıklı beslenme ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Evren, ? Öncelikle her şeyden tadımlık olarak yiyin. Porsiyonları küçük tutun. Çok fazla çiğneyerek yavaş yavaş yiyin. Günlük, 2,2-5 litre su mutlaka tüketin. Yürüyüşlerinizi yapın. Çok ağır tatlılar, çok yağlı yemekler yemeyin. Hazımsızlık, kabızlık gibi problemler olmasın.Daha çok protein ağırlıklı olmalı.? Dedi.

Bayramda hangi tatlıların tercih edilmesi gerektiği hakkında da bilgi veren Evren, özellikle sütlü tatlıların yenmesini önerdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.