ÖZEL GÜVENLİKLER KADRONUN TADINI ÇIKARTAMADI

ÖZEL GÜVENLİKLER KADRONUN TADINI ÇIKARTAMADI

Güvenlik ve savunma işcileri sendikası  GÜVENLİK İŞ   Düzce il başkanı Mehmet Değerli, özel güvenlik görevlilerinin kadroya geçtikten sonra yaşadığı sorunları anlattı, bazı kurumlarda çalışma saatleri ile ilgili düzenlemeye uyulmadığını iddia etti.

 

 

   Devletin  güzel bir adım atarak, yaklaşık 1milyon kişiyi, 185 Bini özel güvenlik görevlisi olmak üzere taşerondan kadroya geçirdiğini söyleyen GÜVENLİK İŞ   Düzce il başkanı Mehmet Değerli, Düzce?de de çeşitli kurumlarda çalışan  özel güvenlik görevlilerinin kadroya geçtiğini belirtti.

Ancak yasal alt yapıda ki bir çok eksik ile bazı idareci ve personelin zihnen bu düzenlemeye hazır olmaması nedeni ile sorunlar yaşadıklarını söyleyen Değerli, 11 saat +1 saat dinlenme ile 12 saat çalışabileceklerine ve haftalık 45 saat , aylık 180 saati aşmayacak şekilde yapılan düzenleme ile 2015 yılında yasa çıktığını belirterek Düzce KYK?da özel güvenlik görevlilerinin yaşadığı sorunu anlattı.

Kredi Yurtlar kurumunun sözleşmesini gösteren Değerli, ? Burada çalışanların yarısı bayan kardeşlerimiz. Gecenin 12?sinde işe gidiyorlar, 12?de işten çıkıyorlar. Ayda en az 6 gün denk geliyor. 12 gün çocukları ile aileleri ile olan bağlantıları kesiliyor. ? dedi.

Devletin aile bütünlüğünü sağlamak için yasalarda düzenlemeler olduğunu belirten Değerli, ? yeter ki iyi niyetle adım atılmak istensin? derken, KYK?da daha önceden yaşanan sıkıntılardan dolayı adeta inatlaşmaya gidildiğini dile getirdi.

Bir kurumda özel güvenlik görevlilerinin sivil çalıştırılmak istendiğini iddia eden Değerli, olmayan bir şey değil haklarını istediklerini ifade etti.

 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.