İGM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

İGM OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

Düzce İl Genel Meclisi, ihaleye çıkması beklenen Bilim Merkezi için olağanüstü toplandı. Toplantıda, merkez için gerekli ödeneğin, yıllar itibariyle programlama yapılarak 2019-2020-2021 mali yılı bütçelerinde tahsis edileceğine dair karar verilmesi görüşüldü. Merkez için her yıl bütçeden kaynak aktarılmasına karar verildi.

 

 

İl genel Meclisi bugün Bilim Merkezi için tahsis edilmesi gereken ödeneği görüşmek üzere olağanüstü toplandı.

İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunun hazırladığı raporda, merkezin ihaleye çıkabilmesi için bütçede öngörülen ödeneğin bulunması gerektiği, bütçede 3 milyon 814 Bin TL bulunduğu ancak 25 milyon TL?ye yakın paraya ihtiyaç olması nedeniyle ödenek tahsisinin olağanüstü toplantıda görüşülmesi talep edilmişti.

Raporda, Bilim Merkezi yapım işine ait ihalenin yapılması için İl Özel İdaresi Plan proje yatırım ve İnşaat Müdürlüğünün bütçesinde 3 milyon 814 Bin 180 TL ödenek olduğu açıklanırken, TÜBİTAK ile imzalanan protokol kapsamında yapılacak olan bina ile ilgili ? İhale uygulama yönetmeliğinin 5. maddesinin a bendi kapsamında, ? Birden fazla yılı kapsayan işlerde ihaleye çıkılabilmesi için işin süresine uygun olarak yıllar itibariyle öngörülen ödeneğin bütçelerinde bulunmasını sağlamak üzere programlamanın yapılmış olması zorunludur ibaresi yer almıştı.

Raporda ayrıca, İlk yıl için öngörülen ödeneğin proje maliyetinin yüzde 10?undan az olamayacağı,  başlangıçta daha sonraki yıllar için programlanmış olan ödenek dilimlerinin sonraki yıllarda azaltılamaz hükmü doğrultusunda işin ihale edilebilmesi için toplamda KDV dahil 24 milyon 919 Bin 235 TL ödeneğe ihtiyaç bulunduğu belirtilmişti.

Komisyonun, söz konusu ödeneğin yıllar itibariyle programlama yapılarak 2019-2020-2021 mali yılı bütçelerinde ödenek tahsis edileceğine dair karar verilmesinin görüşülmesi talebi ile yapılan olağanüstü toplantıda, her yıl bütçeden kaynak ayrılmasına karar verildi.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.