Muzun saça ve cilde inanılmaz faydaları

Muzun saça ve cilde inanılmaz faydaları

Muz, potasyum, karbonhidrat, kalsiyum, demir, magnezyum mineralleriyle, A vitamini, D vitamini, B12 vitamini, B6 vitamini ve C vitamininden oluşan, hem cilt hem de saç için oldukça faydalı bir meyvedir.

 

Bugünkü güzellik köşemizde muzun cilde ve saça olan yararlarından bahsettik. Muzla yapılan saç ve cilt maskelerini de yazımızda bulabilirsiniz.

Muzun saça olan faydaları;

Muz, saçları güçlendirir, saçınızın doğal elastikiyetini restore ederek saç kırılmalarını en aza indirger, potasyum içeriği ile yıpranmış saçları onarır. Doğal yağlar ve yaklaşık % 75 su içeriğiyle saçlarınız için de harika bir nemlendiricidir.

Muzla saç nemlendiricisi tarifi

Saçınızın gürlüğüne ve uzunluğuna göre bir parça olgun muzu blenderdan yahut robottan geçirip sıvı kıvama getirin. İçine 1 yemek kaşığı zeytinyağı katıp karıştırın. Karışımı saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayın.10-15 dk sonra soğuk veya ılık suyla durulayın.

Saç yumuşatıcı ve yıpranmış saçları onaran muz maskesi

1 yemek kaşığı mayonez, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve blenderdan geçirip püre yaptığınız bir parça muzu karıştırıp saçınıza sürüp 1 saat bekleyin, ılık suyla durulayın.

Saç kırıklarını onaran muz maskesi tarifi

Eczaneden temin edebileceğiniz 1 adet E vitamini ampül, 1 tatlı kaşığı bal ve püre yaptığınız muzu karıştırıp saçlarınıza ve saç diplerinize uygulayın. Yarım saat sonra ılık suyla durulayın. 

Haberin devamı için tılayınız>>> 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.