VATANDAŞ AYRI ESNAF AYRI DERTLİ

VATANDAŞ AYRI ESNAF AYRI DERTLİ

Cumartesi pazarının bu hafta eski halinden eser yoktu. Esnafa göre vatandaş bayramda parasını harcayınca Pazar boş kaldı. Son günlerin zirvesindeki patates ve soğan fiyatlarından vatandaşlar dert yanarken esnaflar ise seçim sonrası fiyatların düşeceğinden umutlu.

 

 

Kalıcı konutlardaki cumartesi pazarı bugün en sakin günlerinden birini yaşadı. Hem bayramdan çıkılması hem de seçim nedeniyle vatandaşlar pazara ilgi göstermeyince, esnaf adeta sinek avladı.

Pazaryerinde esnaf ayrı vatandaş ayrı dertliydi. Tek ortak görüş seçim sonrası fiyatlarda düşüş olacağının umut edilmesiydi.

Pazar esnafı, bayramda vatandaş parayı yedi, şu anda Pazar boş, fiyatlar da yüksek olunca pazarlar boş. Geçen yıla göre hava şartlarından dolayı bazı ürünler kıt. Kıt olan malın fiyatı yüksek. Önümüzdeki hafta domateste bekleniyor fiyat yükselişi. Domates, patates ve soğanda şu anda sıkıntı var. Günden güne çiftçilik bitiyor, üç beş sene sonra sebzeyi de ithal edeceğiz gibi görünüyor.? Dedi.

?pazarda işler idare eder? diyen bir esnaf, seçimden sonra bir ayarlama yapılacağına inandığını söylerken, bir hafta sonra fiyatların normale dönebileceğini belirtti.

Bir başka esnaf başka bir bakış açısıyla değerlendirdi, insanların Avrupa standartlarında et, tavuk, balıkla beslenmesi gerektiğini söylerken, patates ile insanların kandırılmaması gerektiğini belirtti, yanlış tarım politikası yüzünden fiyatların bu hale geldiğini vurguladı.

Son günlerde patates ve soğanın zirve yapmasından dolayı alış veriş yaparken hepsinden azar azar almak zorunda olduğunu söyleyen bir vatandaş, ? soğan mutfağın ana maddesi? derken, daha iyi bir tarım politikası ile bu fiyat artışının düzeleceğine inandığını dile getirdi, yetkililerin bir takım tedbirler alması gerektiğini savundu.

1 aydan bu yana patates alamadıklarını söyleyen bir başka vatandaş ise, ? vatandaş ne yapsın, eskiden karaborsa vardı, yeniden mi geldi bilmiyoruz. Büyüklerimize sesleniyoruz. En ucuzları aldım, 15 lira tuttu, daha alacaklarım var.? Dedi. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.