MUHTARLAR GÖREV BAŞINDA

MUHTARLAR GÖREV BAŞINDA

Muhtarların seçmen kağıdı mesaisi seçim günü de devam ediyor. Seçmen kağıtlarını almayan vatandaşlar için ofislerinde bekleyen muhtarlardan, Cedidiye mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci ve Hamidiye mahallesi muhtarı Mensur Bilgin, vatandaşlara oy kullanacakları ana kadar hem muhtarlıklarda hem seçimin yapılacağı okullarda yardımcı olacaklarını söylediler.

 

 

Çeşitli sebeplerle seçmen kağıdını alamayan ya da bazı vatandaşların oy kullanacakları sandık bilgilerini internetten öğrenmeleri nedeniyle bir çok seçmen kağıdı muhtarların ellerinde kaldı. Ancak seçmen kağıtları dağıtılmaya başladığından bu yana yoğun mesai harcayan muhtarlar vatandaşlar oy kullanıncaya kadar yardımcı olmak için görev başında olacaklarını bildirdiler.

Cedidiye mahallesi Muhtarı Cemalettin Yesirci,  seçime mahallesinden yüzde 80?lik bir katılım beklediğini söylerken, mahalle halkının hızlı ve seri bir şekilde oy kullanması için  sabah saatlerinden  itibaren ticaret lisesinde vatandaşlara yardımcı olacağını  söyledi.

Yesirci, ? Düzce?de en fazla sirkülasyon olan mahalleyim. Ay içinde 50 kişi taşınır, 50 kişi gelir. İnşallah bu kardeşlerimiz de internetten almışlardır bilgilerini gelirler seçime katılımda bulunurlar inşallah. Yarın sabah okulun kapısında olacağım, seçmen kağıdı almayanlara hangi sandıkta oy kullanacakları konusunda yardımcı olacağım. Bizim görevimiz vatandaşların en rahat  şekilde oylarını kullanmaları. Seyyar sandıkta oy kullanma ile ilgili 6,7 müracaat vardı ama prosedürden dolayı yapamadık, onları da sandığa bekliyoruz.? Dedi.

Hamidiye mahallesi muhtarı Mensur Bilgin de seçmen kağıtları elinde kalan muhtarlardan biri. Bilgin, mahalle halkının yüzde 50?sinin internetten hangi okulda ve sandıkta oy kullanacağını öğrendiğini söylerken, hem   muhtarlıkta  gelemeyenler için yardımcı olmaya çalıştığını hem de seçim günü seçmen kağıtlarını ulaştırmaya devam edeceğini ifade etti.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.