Düzce Üniversitesi Sanayi ile işbirliği içinde

Düzce Üniversitesi Sanayi ile işbirliği içinde

Düzce Üniversitesi ile Standard Profil Otomotiv Sanayi A.Ş. arasında ulusal ve uluslararası alanlarda, işbirliği protokolü imzalandı.

 

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile Standard Profil Otomotiv Sanayi A.Ş Düzce Fabrikası Genel Müdürü Teoman Yücel?in imzaladığı protokol imza törenine; Standard Profil Otomotiv Sanayi A.Ş.?den Ar-Ge Global Direktörü Ali Erkin, Ar-Ge Yönetmeni Yusuf Güner katılırken, Düzce Üniversitesi adına Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ümit Büyüksarı, Doç. Dr. Ayhan Tozluğlu, Öğr. Görevlisi Bayram Poyraz ve Öğr. Gör. Sibel Dikmen Küçük katılım gösterdi.

 

Düzce Üniversitesi?nin ?Çevre ve Sağlık Alanlarında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması? programı kapsamında, imzalanan bu protokolle; ortak Ar-Ge ve Ür-Ge projelerinin gerçekleştirilmesi, tarafların sahip olduğu laboratuvar imkanlarının ortak kullanımının sağlanması, sektörde karşılaşılan sorunlara bilimsel çözüm yolların bulunması ve bölgesel kalkınmanın desteklenmesi için ortak çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı.

 

Ayrıca üniversite-sanayi işbirliği kapsamında düzenlenen bu protokol; bilimsel veya teknolojik araştırmalara yönelik proje çalışmalarını; inovasyon alanında birlikte gerçekleştirecekleri projelere dayalı makale ve bildiri çalışmalarını, Düzce Üniversitesi?nin ulusal veya uluslararası düzeyde deney yeteneği kazandıracak altyapı çalışmalarını ve öğretim üyelerinin firmada yapacakları danışmanlık hizmetleri ile üniversite ve firma arasında karşılıklı seminer, konferans, tanıtım etkinliklerine yönelik çalışmalarını da kapsayacak.

 

Gerçekleştirilen protokolden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, protokolün her iki taraf için de hayırlı olması temennisinde bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.