ÇAVUŞ : KARARLAR İSTİŞARE İLE ALINMALI

ÇAVUŞ : KARARLAR İSTİŞARE İLE ALINMALI

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş, yeni dönemde özellikle döner sermayelerin yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılması konusunda karaların istişare ile alınmasını beklediklerini söyleyerek, tüm sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılayacak bir düzenlemenin hayata geçmesini istediklerini kaydetti.

Düzce Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekrem Çavuş, yeni kabine açıklanmadan önce eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan?ın yaptığı  "Özellikli sağlık hizmeti veren hekimlerin döner sermaye tavan ücretlerini 5 kat artıracağız. " açıklamasıyla birlikte yeni dönemde döner sermaye sorunun tüm çalışanları kapsayacak bir biçimde çözülmesinin zaruri olduğunu belirtti. Çavuş, yapılacak iyileştirmelerden tüm sağlık çalışanlarının yararlanması gerektiğini savundu.

Çavuş, ? Bugün döner sermaye ek ödemeleri sabite mahkum edilmiş, çalışanlar 5-6 yıl öncesinde aldıkları performans ödemelerini mumla arar olmuşlardır. Tüm çalışanların ortak bir sorununu çözüme kavuşturmak varken belli bir sınır çizerek düzenleme yapmak soruna çözüm olmayacaktır. Sağlık hizmetlerinin ekip işi olduğuna vurgu yaparken, tüm çalışanlarının ortak sorununda lokal bir çözümü ilan etmek samimiyetten uzak bir yaklaşım olmaktadır.? Derken, çalışanlar ile ilgili yapılacak düzenlemelerin mutlaka ilgili STK?lar ile istişare halinde hazırlanması gerektiğini, aksi takdirde sorun çözmekten çok sorunları büyütmeye neden olacak düzenlemelere imza atma riski olduğunu vurguladı.

Çavuş, ? Türk Sağlık-Sen olarak bizim döner sermaye konusunda açık çağrımız; sistemin tüm yönleri ile ele alınıp, değerlendirilmesi ve tüm sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılayacak bir düzenlemenin hayata geçmesidir. Döner sermayeler konusunda iki temel talebimiz, döner sermayelerin yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılmasıdır. Tüm sağlık çalışanları da bu taleplerin gerçekleşmesini beklemektedir.Ümit ediyoruz ki yeni dönemde kararlar istişare ile alınır, yapılacak düzenlemeler sosyal taraflarla paylaşılır ve ortak beklentilere ortak çözümler üretilir.? Şeklinde açıklamada bulundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.