KASAPOĞLU: ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNMUŞTUK

KASAPOĞLU: ÇÖZÜM ÖNERİLERİ SUNMUŞTUK

Mavi Ağaç Derneği Başkanı Celal Kasapoğlu, Melen Su Park?ta vatandaşların yarattığı çevre kirliliği üzerine belediye tarafından yayınlanan mesaja istinaden bir açıklama yaptı. Kasapoğlu, ?Bugün Belediyemizin şikayet ettiği konu için hazırlanmış bir çalışma Belediye Başkanımıza dört ay önce teslim edilmişti.? Dedi ancak 4 aydır geri dönüş olmadığını belirtti.

 

 

Geçtiğimiz günlerde Düzce Belediyesi?nin henüz yeni açılan Melen Su Park?ta ortaya çıkan çevre kirliliğine istinaden vatandaşlara yönelik olarak yayınladığı mesajda, mesire alanını temiz kullanılmasını ve milli servete sahip çıkılmasını isterken Mavi Ağaç Derneği Başkanı Celal Kasapoğlu da bu mesajla ve çevreye karşı duyarlılık bilincinin geliştirilmesiyle ilgili  olarak bir açıklama yaptı.

Temizlik Haritası Projesi kapsamında 6 hafta boyunca farklı türdeki kamusal alanlarda yaşanan kirliliğe, yaptığı saha çalışmaları ile dikkat çekmeye çalışan Mavi Ağaç Derneği,  yalnızca saha faaliyetleriyle sınırlı kalmamış,  çalışmalarını bir rapor haline getirerek çevre bilincinin nasıl oluşturulacağı konusunda toplam 17 maddede tanımlanan çözüm önerilerini sunmuştu.

Mavi Ağaç derneği Başkanı Celal Kasapoğlu, sunulan çözüm önerilerinin her bir maddesinde dernek olarak üstlenebilecekleri sorumlulukları da detaylı şekilde belirttiklerini söylerken, çözüm önerilerini Belediye Başkanlığına ve Valilik makamlarına da sunduklarını hatırlattı.

Kasapoğlu, ? Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmede elimizde hazır vaziyette bulunan bir çalışmayı gerekli incelemeler ve eklemeler yapılarak faaliyete geçirmek istediğimizi dile getirdik. Hatta çalışma kapsamının genişletilerek, ülke bütününde neredeyse her kentte sorun olan bir konuda , Düzce?nin öncülük edebileceği , diğer kentlere bir model oluşturabileceğini belirttik. ?Çok düşük bütçeler ile etkin çözümler oluşturmayı amaçlayan çalışmamızla ilgili dört aydır belediyeden henüz bir geri dönüş alamadık.? Dedi. 

Sorun tespiti, farkındalık oluşturma, çözüm üretme ve çözümü uygulama noktasında dernek olarak sorumluluklarını gerçekleştirdiklerini belirten Kasapoğlu,  ancak çözüm önerilerinin bütünü için bekledikleri desteği bulamadıklarını kaydederek, ? Görüyoruz ki ; somut olarak ortada duran bir sorun, soruna yönelik yapılmış bir çalışma ve çalışmak isteyen bir grup gönüllü insan varken yetkili kurumlar ilgisiz kalıyor. Bugün Belediyemizin şikayet ettiği konu için hazırlanmış bir çalışma Belediye Başkanımıza dört ay önce teslim edilmişti.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.