BAHANENİN GERÇEKLİĞİ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ!

BAHANENİN GERÇEKLİĞİ ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ!

Şehrin tam merkezindeki Namık Kemal İlkokulunun bahçesinde 100 yıldır simge haline gelen  OKALİPTÜS ağacı, hangi akla hizmet bilinmez kesildi. İddiaya göre çocuklar için zarar ettiği gerekçesi ile kesilen ağaçla birlikte binlerce çocuğun hatırası da kayboldu. Okul bahçesinde bulunan ağaç yıllardır orada ve gölgesinde binlerce çocuğun hatırası vardı.

 

 

Düzce?de asırlık ağaçları kesmeye pek hevesli olan idareciler 100 yıllık simge haline gelen ağaca da kıydı. Namık Kemal İlkokulunun bahçesinde bulunan ve binlerce öğrencinin gölgesinden yararlandığı, bir çok öğrencinin hatıralarına eşlik  eden OKALİPTÜS ağacı öğrencilere zarar veriyor bahanesi ile kesildi.

Düzce tarihini fotoğraflayan Lütfü Şimşek o ağacın hikayesini sosyal medya sayfasından paylaşırken, vatandaşlar da 100 yıldır okulun bahçesine gölge veren ağacın öğrenciler için şimdi mi zarar vermeye başladığını sorguladı.

OKALİPTÜS ağacının hikayesini paylaşan Şimşek, ?1925 Yılında Düzce'ye Manisa?dan bir maarif müdürü gelir. Okulları gezerken Azmi milli mektebinin (bu günkü Namık Kemal İlkokulu)durumu dikkatini çeker. Okulda sıtma salgını var. Her taraf sivri sinek. Hemen harekete geçer, bahçedeki su kaynağını kurutması gerekir. Manisa'dan getirttiği bir fidanı buraya diker. İki yılda sinekler ve sıtma salgını kaybolur. Beşinci yılda da su kaynağı kurur. Çünkü bu ağaç OKALİPTÜS ağacıdır. Bataklıkları kurutmak için kullanılır. Aynı zamanda yapraklarının salgıladığı bir sıvıda sıtma hastalığının ana ilacıdır. Bu ağacın olduğu yerde sivri sinek barınamaz. Bu ağacın ömrüde 1000 yıl civarıdır. Ana yurdu Avustralya?dır.

Siz kalkıyorsunuz böyle bir ağacı kökünden söküyorsunuz. Hem de çocuklar için tehlike oluşturuyor gerekçesiyle. 90 Yıldır okul bahçesinde tehlike arz etmiyordu da okul taşınmak üzereyken mi tehlike arz ediyor. Tabi yerseniz? şeklinde tepki gösterdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.