BİLSEM sınav sonuçları Tıkla Öğren! MEB BİLSEM sonuç sorgulama

BİLSEM sınav sonuçları Tıkla Öğren! MEB BİLSEM sonuç sorgulama

BİLSEM sınav sonuçları ile Bilsem sınavına ilişkin son dakika açıklamalarını bu haberimizde bulabilirsiniz. Binlerce öğrenci büyük bir heyecan içerisinde BİLSEM sınav sonuçlarını merak ediyorlar. İşte BİLSEM sınavına ait tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte BİLSEM SONUÇLARI hakkında bilmeniz gerekenler...

 

BİLSEM sınav sonuçlarının açıklanmasını bekleyen binlerce öğrenci internet üzerinden bilsem sınav sonuçları meb gibi aramalar yapıyor.Bilsem sınav sonuçlarına ait bilgiler ise bu haberimizde yer alıyor... BİLSEM sınav sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu, öğrenciler veliler tarafından araştırılmaya başlandı. İşte bütün ayrıntılarıyla MEB BİLSEM sınav sonuçları ve kurumdan yapılan son dakika açıklamaları.

 
 

Peki BİLSEM sonuçları açıklandı mı? BİLSEM sonuçlarını nereden öğrenebiliriz?

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır.

ÖĞRENCİLERE NASIL BİR EĞİTİM VERİLİR?

Kayıtları yapılan öğrencilerin hazır bulunuşluk düzeyi ölçüldükten sonra Bilim ve Sanat Merkezlerinde;

a) Uyum (Oryantasyon), b) Destek Eğitimi; 1) İletişim Becerileri, 2) Grupla Çalışma Teknikleri, 3) Öğrenme Yöntemleri, 4) Problem Çözme Teknikleri, 5) Bilimsel Araştırma Teknikleri, 6) Yabancı Dil, 7) Bilgisayar, 8) Sosyal Etkinlikler, c) Bireysel Yetenekleri Fark Ettirme, ç) Özel Yetenekleri Geliştirme, d) Proje Üretimi/Yönetimi alanlarında düzenlenmiş eğitim programlarına alınırlar.

BİLSEM KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bilim ve Sanat Merkezlerine Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

1. Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirme sonuçları, bireysel değerlendirmeler 08 Haziran 2018 tarihinde ülke genelinde tamamlandıktan sonra 20 Haziran 2018 tarihinde http://www.meb.gov.tr adresinden açıklanacaktır.

2. Bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 16 Temmuz-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında bilim ve sanat merkezine kayıtlarını yaptıracaklardır.

BİLSEM'E NASIL BAŞVURULUR

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 ? 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan ?gözlem formu? listesiyle aday gösterilmektedir.

BİLSEM ÖĞRENCİ SEÇİM SÜRECİ

2018 eğitim öğretim yılında ilkokul 1, 2 ve 3. sınıfa devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci başlayacaktır.

MEB BİLSEM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

Yukarda yer alan linkten BİLSEM sınav sonuçlarına ve BİLSEM sınav hakkında duyurulara kolaylıkla ulaşabilirsiniz. MEB tarafından yayınlanacak olan sonuçlar MEB internet sitesi üzerinden de ulaşabilirsiniz.

BİLSEM ÖNEMLİ TARİHLERİ

06.01.2018

04.03.2018

Grup Tarama Uygulamalarının Yapılması

09.03.2018

Grup Tarama Uygulama Sonuçlarının http://www.meb.gov.tr Adresinden İlan Edilmesi

12.03.2018

16.03.2018

Grup Tarama Uygulama Sonuçlarına İtiraz

19.03.2018

30.03.2018

Grup Tarama Uygulama Sonuçlarına İtirazların Değerlendirilmesi

14.03.2018

26.03.2018

Bireysel Değerlendirmeye Hak Kazanan Öğrencilerin Randevularının İl Tanılama Sınav Komisyonu Tarafından MEBBİS/BİLSEM İşlemleri Modülü Üzerinden Düzenlenmesi

27.03.2018

Bireysel Değerlendirmeye Alınacak Öğrencilerin e?Okul Sistemi Üzerinden Giriş Belgelerinin Verilmesi

02.04.2018

08.06.2018

Bireysel Değerlendirmelerin Yapılması 20.06.2018 Bireysel Değerlendirme Sonucunda ?Bilim ve Sanat Merkezleri?ne Kayıt Hakkı Kazanan Öğrencilerin www.meb.gov.tr Adresinden Duyurulması

21.06.2018

27.06.2018

Bireysel Değerlendirme Sonuçlarına İtiraz


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
19.4.2019
19:04

Sonuç

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,46
Burak İsmail fidan


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.