ÇAVUŞ: YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

ÇAVUŞ: YİNE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK

Bedelli askerlik yasa tasarısı olarak bilinen düzenlemede sağlık çalışanlarına yıpranma payı ve doktorların emeklilik maaşlarında artış öngören iki düzenleme yer aldığını söyleyen Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Ekrem Çavuş, sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanmadığını belirtti.

Tasarıda yıpranma payının 60 gün yani 6 yıla 1 yıl olarak düzenlendiğini kaydeden Çavuş,  ?Burada Sayın Cumhurbaşkanımızın söz verdiği şekilde 90 gün yani 5 yıla 1 yıl şeklinde bir düzenleme yapılmamıştır.? Dedi.

GEREKLİ DÜZENLEMENİN YAPILMASINI BEKLİYORUZ

Söz konusu düzenlemenin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan çalışanları kapsaması beklenirken, sunulan tasarının sadece sağlık meslek mensupları ile sınırlı tutulduğunu belirten Çavuş, yıpranma payının geriye dönük olarak hesaplanmayacağının da görüldüğünü vurguladı.

Çavuş, ? Bu açıdan değerlendirildiğinde düzenlemenin olumlu, fakat beklentileri tam anlamıyla karşılamadığı açıktır. Yıllardır yıpranma payını bekleyen çalışanların makul ve adaletli bir hakka kavuşmaları temel beklentimizdir. Bu nedenle TBMM?de süresi açısından söz verildiği gibi, fayda bakımından geçmişe dönük ve tüm çalışanları kapsayan bir şekilde gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz.? Dedi.

AYRIMCILIK YAPMAK YANLIŞ

Tasarıda yer alan diğer önemli bir düzenlemenin ise emeklilikte doktorlara ve diş hekimlerine yapılacak ilave ödeme olduğunu ifade eden Çavuş, ?  Bu düzenleme ile uzmanlar 2000 TL diğer doktorlarımız da 1500 TL?lik bir ilave ücreti emekliliklerinde alacaklardır. Emeklilikte ücretlerin yetersizliği tüm sağlık çalışanlarının temel sorunu iken sadece doktorlarımıza ve diş hekimlerimize yönelik bir iyileştirme yapılması eksik bir uygulama olmuştur. Tüm sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşadıkları gelir kaybının telafisi için gerekli düzenleme yapılmalıdır. ?Sağlık hizmetlerini ekip işi olarak değerlendirip hakların tanınmasında ayrımcılık yapmak yanlıştır. Bu durum çalışma barışını ve huzurunu baltalayacaktır.? Şeklinde açıklamada bulundu.

UMARIZ TELAFİ EDİLİR

Hem yıpranma payı hem de emeklilikteki ilave ödemeler olarak çok mühim olan bu iki konunun sosyal taraflarla görüşmeden hazırlanıp, bazı acil düzenlemelerin yanına ilave edip oldu bittiye getirilmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Çavuş, ? Umarız ki bu hatalar TBMM sürecinde tasarı yasalaşırken telafi edilir. Bu açıdan ilk olarak Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri milletvekillerimizle görüşmüş olup tasarıdaki eksik kalan yönler ve çalışanların beklentisini kendilerine iletilmiştir.

Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda TBMM nezdinde gerekli girişimlerde bulunmaya devam edeceğiz. Yapılacak olan düzenlemelerde adaletin tesisi ve beklentilerin karşılanması adına var gücümüzle mücadele edeceğiz.? Dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.