FAİZ ARTIŞI KONUT SATIŞLARINI VURDU

FAİZ ARTIŞI KONUT SATIŞLARINI VURDU

Konut kredisi faiz oranının 2018 yılında yükselmesi ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin kredi maliyetin de artırdı. Gündüz İnşaatın sahibi Zafer Gündüz, KDV ve tapu harçlarındaki indirimin inşaat sektörüne biraz hareketlilik getirdiğini söylerken, banka faizlerini düşmesinin sektörü daha da canlandıracağını belirtti.

 

 

 

Bankaların konut kredisinde faizleri yükselmesi, konut satışlarını durağanlaştırdı. Faizlerin yüksek olması vatandaşların konut alımını ertelemesine yol açarken, Gündüz İnşaatın sahibi Zafer Gündüz mikrofonumuza yaptığı değerlendirmede, son bir yıl içinde konut satışlarının her ne kadar yüksek gibi görünse de istenildiği gibi gitmediğini söyledi.

Gündüz, ? İnşaat sektöründe hareketlilik var ama henüz istenen düzeyde değil. Özellikle 15 Temmuz öncesinde başlayan durgunluk, 15 Temmuz?da iyice yüzünü gösterdi. Banka faiz oranları ve dövizin yükselmesi etkilerden birkaç tanesi. Düzce?de şu anda çok sayıda satılık mülk olduğu kesin. Müteahhitler satış için çaba gösteriyor ama, özellikle banka faizler yüksek olması müşteri açısından pek cazip görünmüyor. Bu yüzden satışlarımızı etkiliyor.? Dedi.

Seçimden sonra 0,98 faiz oranıyla devlet bankalarının kredi imkanı tanımasından bir çok kişinin faydalandığını belirten Gündüz, ? keşke bu indirim devam etseydi biz de bundan faydalansaydık? derken,  yine böyle bir indirim konusunda beklentileri olduğunun altını çizdi.

Konut satışlarında KDV indirimine de değinen Gündüz, bu indirimin sadece konut için geçerli olduğunu vurguladı.

Gündüz, ? Bir de tapu harcında yüzde 25 indirim var. 100 bin TL üzerinde gayrimenkul aldığında vatandaşımız ödeyeceği tapı masrafı 4 bin TL iken 3 bin TL?ye düştü. 31 Ekime kadar devam edecek, bundan faydalanma şansları var müşterilerimizin.? Şeklinde konuştu.

KDV ve tapu masraflarındaki indirimin istenen düzeyde olmasa da bir hareketlilik getirdiğini belirten Gündüz, satışların daha da geri gitmesini indirimlerin engellediğini dile getirdi.

Gündüz, ? doların ve banka faizlerinin düşmesini  bekliyoruz, bu düşüş sektörü tekrar canlandıracaktır? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.