YERLİ KARPUZA TALEP BÜYÜK

YERLİ KARPUZA TALEP BÜYÜK

Düzce karpuzu özellikle D-100 karayolu kenarındaki tezgahlarda büyük ilgi görüyor. Ancak küçük bahçelerde üretim yapan çiftçiler, Düzce karpuzunun daha geniş alanlarda yetiştirilerek Türkiye pazarına girmesi için teşvik edilmesi gerektiği görüşündeler.

 

 

Yaz aylarının vazgeçilmesi olan karpuz hem serinletici özelliği hem de bolca vitaminli olması dolayısıyla insanların favori meyvesi durumunda. Serinletici özelliği ile sıcaktan bunalanların kurtarıcısı olan karpuzun yerlisi de hem pazarda hem de yol kenarlarında satışa sunuluyor

İhsaniye Köyünde karpuz üreticiliği yapan Mustafa Yalçın da D-100 karayolu kenarındaki tezgahında müşterileini yerli karpuzla buluşturuyor.

Yalçın, karpuz yetiştiriciliğinin başlı başına bir iş olduğunu ve emek istediğini söylerken, Düzce karpuzunun ilkim değişikliği nedeniyle eskisi gibi yetişmediğini belirtti, zirai mücadele yapmak gerektiğini, üreticinin de ilaç kullanmada bilinçli olması gerektiğini dile getirdi.

Düzce  karpuzunun mükemmel olduğunu söyleyen Yalçın, çok kırmızı olmasının karpuzun tatlı olduğunu göstermediğini vurguladı. Yalçın, üreticilerin teşvik edilmesi gerektiğini de söylerken, daha geniş alanlarda üretim yapıp Türkiye pazarına sunulması gerektiğini ifade etti.

Yalçın, ? Düzce?de tarım alanları çok dar. Bizim bahçelerimiz 3,5 dönüm, çok geniş alanlarımız yok. Düzce ovası gittikçe küçülüyor. Tarım alanları daralınca atadan babadan kalan tarlalarda üretim yapmaya çalışıyoruz. Ticari amaçla yapamayınca da tüccarı buraya davet edemiyorsun. Benim tarlamda ürettiğim bir traktör karpuz, onu da burada pazarlıyorum. Tüccar bana kamyon gönderse dolduramam ki onu.? Şeklinde konuştu.

Yalçın, müşterilerinin Düzce karpuzuna ilgi gösterdiğini söyleyerek, iyi karpuzu seçmenin püf noktalarını anlattı.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.