PAZARIN EMEKÇİ KADINLARI DERTLİ

PAZARIN EMEKÇİ KADINLARI DERTLİ

Perşembe pazarında tezgah açıp yetiştirdikleri ürünleri satmaya çalışan köylü kadınlara bir dokun bin ah işit. Bahçelerinde emek vererek yetiştirdikleri ürünleri satan kadınlar, fiyatların düşüklüğünden şikayetçiler ama ? ne yapalım mecburuz? diyerek emeklerinin karşılığını almaya çalışıyorlar.

  

 

Pazartesi ve Perşembe günleri kurulan pazarda köylü pazarının kadınları, bahçelerinde yetiştirdikleri günlük ürünleri tezgah açarak satmaya çalışıyor. Şu dönemlerde, hem geçtiğimiz günlerde yaşanan şiddetli yağmur nedeniyle ürünleri zarar gören hem de tatil sezonu dolayısıyla istedikleri gibi satış yapamayan kadınlar, yine de satabildikleri kadarına şükrediyorlar. Evde oturmaktansa yetiştirdikleri ürünleri pazara getirerek ev ekonominse katkıda bulunan kadınlar, getirdikleri ürünleri geri götürmemek içinde fiyatları düşürmek zorunda kalıyorlar.

Bahçelerinde yetiştirdikleri ürünleri pazara getirerek satan kadınlara ?işleriniz nasıl? diye sorduğumuzda, ? idare eder cevabını aldık. Tatil dönemi başladığı için işlerinin azaldığını söyleyen kadın pazarcılar, fındık sezonu ile birlikte işlerinin artacağını belirttiler. Kadın pazarcılar,  Ürünlerin artmasıyla fiyatların düştüğünü söylerken, fiyatların düşüklüğünden şikayeti olan köylü pazarındaki bir vatandaş ise, ? kurtarmıyor ama ne yapacaksın? diyerek, kendi mahsulünü satmak için başka pazarlara da gittiğini dile getirdi. ?köylünün emeğine saygı yok? diyen kadın emekçiler, evde oturmaktansa düşük fiyatlara razı olarak harçlıklarını çıkarmak için mahsullerini pazara getirdiklerini söylerken, sabah saatlerinde pazarın daha iyi olduğunu öğleden sonra ise ürünlerini geri götürmemek için ucuza sattıklarını belirttiler.

Fiyatların düşüklüğüne, ?mazot 6 lira, fasulye 5 lira? diyerek sitem eden bir pazarcı, mecbur satmak zorunda olduklarını söyledi, ürünün tezgahta kalmaması gerektiğini ancak vatandaşta para olmadığını dile getirdi.

Mahsullerini sabah 5 liradan öğleden sonra ise 4 yada 3 liraya indirdiklerini ancak emeklerini karşılamadığını söylediler.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.